Familjen: Så dog Håkan ”Carla” Carlqvist

I går dog motorsport-ikonen Håkan ”Carla” Carlqvist.
Nu berättar familjen hur 63-åringen plötsligt drabbades av en hjärnblödning.
– Det gick så fort. Det blev en hjärnblödning som satte stopp för honom till slut. Det blir så påtagligt. Man ska ta till vara på varje dag fullt ut, fan, det kan ändras så jäkla fort, säger storebror Bertil Carlqvist till Expressen.

Sport-Sverige har sorg efter gårdagens besked att Håkan ”Carla” Carlqvist gått bort. Det var i onsdags som storebror Bertil fick veta att ”Carla” åkt akut till ett sjukhus i Frankrike, där Håkan bodde.

På torsdagseftermiddagen kom mardrömsbeskedet: Håkan hade gått bort, blott 63 år gammal.
– Vi pratade med varandra på Skype dagen innan och då var han precis som vanligt. Han var jävligt pigg och glad och vi pratade om att jag skulle komma ner och hälsa på, säger Bertil till Expressen.

”Carla” trollband sport-Sverige under många år och fick otaliga svenskar intresserade av motorcross. Han var omåttligt populär under sin aktiva karriär och har hyllats från alla möjliga håll under fredagen och lördagen.
En av dem: statsministern Stefan Löfven.
– Det är väldigt sorgligt och naturligtvis alldeles för tidigt. Jag tror att han körde med brutet ben eller hur det var. Han sade själv att han var lappad och lagad på många ställen. En riktig, riktig fighter och en entusiast för sin sport och en stor förebild, säger han.