Tung avslutning för Halfvarsson – missade toursegern i Lillehammer

Calle Halfvarsson hade chansen att ta hem toursegern i Lillehammer. Då tappade han allt under de sista kilometerna och slutade på femte plats.
– Han orkar inte hålla emot i dag, säger experten Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Efter en succéhelg med seger i både sprintloppet och 10 km, fri stil, gick Calle Halfvarsson ut först i det avslutande jaktstarten över 15 kilometer i norska Lillehammer. Svensken startade 28 sekunder före ryssen Sergej Ustjugov – och det skulle bli dramatiskt.

Halfvarsson drog ifrån redan från start men tappade sekund efter sekund. Med fyra kilometer kvar var svensken ikappåkt och allt skulle avgöras i den sista tunga stigningen. Norrmannen Martin Johnsrud Sundby gjorde ett ryck i backen och Halfvarsson orkade inte svara. Till slut slutade Halfvarsson på femte plats medan norrmannen tog hem toursegern.
– Han gör ett bra lopp och öppnar kontrollerat men får lägga för mycket krafter när det släpper och orkar inte hålla emot i dag. Att gå ut ensam och ha massor med hungriga vargar i ryggen är inte lätt, säger experten Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Marcus Hellner, som startade jaktstarten från tredje plats, blev nästbästa svensk och slutade sexa, halvsekunden efter Halfvarsson.

LÄS MER: Folkkäre SVT-profilen sågar klena Johaug-domen

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.