Charlotte Kalla och svenska stafettlaget får sina guld i skid-VM 2019

GULDJUBLET: Här får svenska stafettlaget sina guldmedaljer

Svenska succén i skid-VM i österrikiska Seefeld fortsätter.

På torsdagen blev Sveriges stafettlag världsmästare.

Och nu har de fått sina välförtjänta guldmedaljer.

– Det här betyder supermycket. Det var en stor ära att få åka i lag med de här brudarna. Framtiden, säger Charlotta Kalla till SVT efter medaljceremonin.

Sveriges damer stod för en riktig bragdinsats i torsdagens lagstafett. Ebba Andersson och supertalangen Frida Karlsson stod för riktigt fina sträckor. Och rutinerade duon Charlotte Kalla och Stina Nilsson avslutade på bästa möjliga sätt.

Efter tredje sträckan växlade Kalla in hela 18 sekunder före norska Astrid Jacobsen, och Stina Nilsson, som körde sista sträckan, förvaltade förtroendet. Trots att Therese Johaug tog in sekund efter sekund, lyckades Nilsson behålla avståndet, och kunde till sist köra över mållinjen med tre sekunders marginal.

– Jag tänkte att ”då dör jag hellre än att bli tvåa”. Det var bara att ge allt in på mållinjen, sa Stina Nilsson till SVT efter guldloppet.
– Det är fantastiskt att dela det med tjejerna. Alla gör sitt yttersta idag.

FOTO: SVT

På torsdagskvällen fick de så äntligen ta emot sina guldmedaljer

Stina Nilsson lämnar VM

För Stina Nilsson var det länge osäkert huruvida hon faktiskt skulle kunna delta. I mitten av januari drog hon på sig en lårskada. I dag står hon plötsligt med tre VM-medaljer runt sin hals. Hon har också bestämt att dagens lopp blev hennes sista i årets VM.

– Jag är jättenöjd. Det har varit fantastiskt. Jag har verkligen njutit av att umgås med hela laget, säger Stina Nilsson i SVT:s sändning och vänder sig sedan till sina lagkamrater.

– Jag vill bara säga tack för att ni har fått mig att må bra här.

Texten uppdateras

Dela artikeln för att hylla våra fantastiska VM-hjältar!

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat