Beskedet som ska ge svenskt OS-guld – nytt blågult supervapen till vinter-OS

Beskedet som ska ge svenskt OS-guld – nytt blågult supervapen till vinter-OS

Inför OS i Pyeongchang nästa vinter öppnar Charlotte Kalla för att återvända till en gammal succédistans.
Om det blir fallet skulle hon kunna bilda en livsfarlig duo tillsammans med Stina Nilsson i sprintstafetten.
– Det skulle passa mig väldigt bra säger Kalla till sajten fasterskier.com.

Charlotte Kalla och sprintstafett har tidigare varit en klockren kombination. I sina tre mästerskapsstarter i disciplinen har hon tagit ett OS-silver, ett VM-guld och ett VM-silver. Men sedan silvret tillsammans med Ida Ingemarsdotter i Val di Flemme 2013 har hon valt att stå över sprintstafett i mästerskap för att istället prioritera individuella distanser.

Samtidigt som Kalla har avstått från disciplinen har Stina Nilsson etablerat sig på världsscenen. Hon har åkt sprintstafett i de tre senaste mästerskapen och tagit två silver samt precis missat pallen med en fjärdeplats ena gången.

I en intervju med sajten fasterskier.com öppnar Kalla för att åka sprintstafetten i kommande vinter-OS.
– Det finns ju faktiskt en möjlighet för mig att åka sprintstafetten. Det skulle passa mig väldigt bra, säger hon.

I Pyeongchang är schemat för distanserna annorlunda från tidigare mästerskap vilket skulle passa Kalla bättre. Dessutom avgörs sprintstafetten i fristil vilket är samma stil som på tio kilometer. Distansen Kalla satsar allra hårdast på i OS.
– Jag har tagit något beslut ännu, men… det är ju speciellt med ett OS. Programmet är inte alls lika tajt som under ett VM, säger Kalla till Sportexpressen.

Om det blir av har Sverige fått en riktigt guldkandidat i Kalla/Nilsson. Något den svenske förbundskaptenen finner intressant.
– Jag och Charlotte har redan haft en dialog om det här. Och givetvis är det en spännande tanke, säger förbundskapten Rikard Grip till kvällstidningen.