Uppgifter: Storstjärnan säljs i veckan – blir Neymars ersättare i Barca

Barcelona har pengar att spendera efter försäljningen av Neymar. Nu skriver spanska Sport att storklubben är nära att göra klart med Liverpoolstjärnan Philippe Coutinho, en affär som kan slutföras redan i morgon.

Barcelona fick nätta 2,2 miljarder kronor från försäljningen av Neymar till Paris Saint Germain. Det gör att klubben nu, som sålt en av sina absolut främsta spelaren, kommer agera på marknaden – och en av spelarna det tidigare ryktats om är Liverpools stjärnytter Philippe Coutinho. Nu kommer spanska uppgifter med att affären i princip är klar.

Spanska tidningen Sport rapporterar under måndagen att Barcelona siktar på att slutföra värvningen av Coutinho vid ett möte klubbarna emellan i morgon. Enligt tidningen kommer Liverpool tacka ja till ett bud på 90 miljoner euro, motsvarande drygt 860 miljoner kronor, för den 25-årige brassen inklusive bonusar.

Den engelska storklubben, inklusive tränaren Jürgen Klopp, är inte allt för sugna på att sälja sin guldklimp och har tidigare sagt sig villiga att sälja för 100 miljoner euro. Samtidigt ska Coutinho tidigare ha lämnat in sin önskan om att få lämna klubben.

LÄS MER: Uppgifter: Allsvenska poängkungen på väg till England