The Maulers pengaregn – så mycket tjänade svensken på fajten

Alexander ”The Mauler” Gustafsson var chanslös Jon ”Bones” Jones.
Men som plåster på såren får svensken en rejäl slant – trots förlusten.

Redan tidigt i den första ronden åkte Alexander ”The Mauler” Gustafsson på en smäll i ljumsken. Det förhindrade svensken att röra sig som han ville – och redan där var matchen i praktiken avgjord.
– Hans knä träffade mig i skrevet i första ronden. Fick ont i ljumsken och kunde knappt röra mig sen. Han fick tag i mig väldigt tidigt. Jag var inte trött. Men jag kunde inte röra mig, säger Alexander Gustafsson till Sportbladet.

181212 Alexander Gustafsson under en pressträff inför UFC232 den 12 december 2018 i Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Trots förlusten mot Jones så ser inte Gustafsson det här som slutet på karriären.
– Jag är besviken. Mycket besviken. Jag gjorde mitt bästa men det här blev resultatet. Jag får ta det som en man. Det är sport. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Jag tar nästa match de ger mig för att starta om igen, säger han.

Även om det var en väldigt besviken Gustafsson som kommenterade förlusten, så får svensken plåster på såren i form av en rejäl check.
Enligt sajten MMAfighting.com fick svensken 4,5 miljoner kronor för fajten.
– Jag är jätteledsen för att jag har gjort många besvikna och ledsna där hemma. Det var inte bara jag som slogs i dag utan det var en hel nation. Jag har verkligen känt stödet hemifrån hela veckan. Det är en otroligt stor besvikelse, säger han till Sportbladet.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);