Svenska JVM-frustrationen: "Så får fotbollen hålla på"

Svenska JVM-frustrationen: ”Så får fotbollen hålla på”

Ännu en svensk förlust mot Kanada i JVM-slutspelet. Då riktas stark kritik mot kanadensarna.

Kanada är klart för ytterligare en JVM-final på hemmaplan, återigen på bekostnad av Sverige. Värdnationen var det bättre laget och vann rättvist med nattens semifinal med 5-2.

Men efter slutsignalen fanns det ändå ett stort missnöje hos de svenska spelarna. Anledningen? Filmande kanadensare.
– De spelare som gör det får stå upp för det. Håller man på så får man stå upp för det efteråt också. Klart man är besviken, speciellt när det är Kanada som håller på så när de har publiken med sig, säger backen Rasmus Asplund till Sportbladet.

Juniorkronornas förbundskaptenen Tomas Montén hade förberett sitt lag på att akta sig för kanadensare som kan förstärka situationer till sin fördel. Men är besviken på hur det såg ut i matchen.
– Det är inget man tycker om. Rent generellt är det något som fotbollen får hålla på med, säger Montén till Sportbladet.

Kanadensarna känner dock inte igen sig i svenskarnas frustration och menar bara att det är en del av sporten.
– Det är så hockey är ibland, de ramlade också enkelt några gånger. Om de vunnit den här matchen är jag säker på att de inte hade klagat på domsluten. Utvisningarna kunde ha gått åt båda håll och de var ganska jämnt fördelade, säger lagkaptenen Dylan Strome till Sportbladet.

LÄS MER: Tung förlust för Juniorkronorna – då sågar experten domarinsatsen.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.