Svenske innebandy-liraren tror att han är Paolo Maldini – men allt slutar med den sjukaste tacklingen vi sett

Svenske innebandy-liraren tror att han är Paolo Maldini – men allt slutar med den sjukaste tacklingen vi sett

Innebandy är kanske inte känt för sina våldsamma tacklingar.
Särskilt inte med benen före.
Men den här satsningen kan vara det absolut skönaste vi sett.

Innebandyn har aldrig haft ryktet att vara den sporten där det sker de allra våldsammaste tacklingarna, eller tuffa smällarna. Sporten jämförs ofta med ishockey, och visst är det orättvist med tanke på skydden som spelarna har på isen, men det är allt jämt någonting som innebandyn får dras med.

Otrolig glidtackling

Innebandyn är snarare känt för sitt snabba tempo, och hur skickliga spelarna faktiskt är med klubban och bollen i hög fart. När det väl smäller på planen så rör det sig ofta inte om någon open-ice, utan snarare någon tjuvsmäll eller en smäll axel mot axel så att en spelare flyger över sargen.

Foto: Twitter

Och någonting man absolut inte ser ofta inom innebandyn är rena glidtacklingar. Innebandy spelas som känt med klubba, så det borde egentligen inte finnas någon anledning att kliva in med fötterna första över huvud taget. Men när det väl händer så ser det faktiskt helt jäkla underbart ut. Och det är det här klippet ett tydligt bevis på.

Tror han är Maldini

SIL är definitivt inte den högsta nivån av innebandy i Sverige, utan snarare tvärtom ganska långt ifrån det absoluta finrummet. Där är det i stället tre mot tre som gäller, och medelålder är betydligt högre än i elitdivisionerna. Men det är också där dom allra knasigaste situationerna, och precis vad som helst brukar kunna hända.

Foto: Twitter

På Twitter i går lade användaren Lukas Samuelsson ut en video från just SIL, där vi ser en av de skönaste tacklingarna någonsin i innebandy. En spelare väljer utan att tveka att glida med fötterna före – precis som att han vore Paolo Maldini i dennes glansdagar – men här slutar det med en brutal fällning, och vad vi kan gissa årets solklaraste utvisning. Vi hoppas såklart att det inte gjorde särskilt ont på motståndaren, men kan inte låta bli att gilla dåraktiga satsningar som denna.

LÄS MER: Zlatans oväntade ord om storstjärnan tar hela fotbolls-världen med storm – kan inte låta bli att hylla sig själv