Pixbo-spelaren Mikael Harryson död – blev 25 år gammal

Innebandy-Sverige har sorg. Pixbo-spelaren Mikael Harryson, 25, har avlidit efter att ha drabbades av hjärtstillestånd under en träning på lördagen.

Det var under ett träningspass på lördagen som Pixbo-spelaren Mikael Harryson ramlade ihop med ett hjärtproblem under ett löptest. Det genomfördes hjärt- och lungräddning, men hans liv gick inte att rädda.

”Herrlagets Mikael Harryson, 25, fick under en träning på lördagseftermiddagen hjärtstillestånd. Trots omedelbara insatser med hjärt- och lungräddning och snabb ambulanstransport till sjukhusets hjärtintensiv-avdelning stod hans liv inte att rädda”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

25-årige Harryson kom till Pixbo inför säsongen 2015/2016. Laget åkte ut i kvartsfinalen i årets SSL. Harryson spelade endast sju matcher under säsongen då han i höstas tvingades till ett uppehåll för att byta ut sin pacemaker.
– Jag är fortfarande i chock, otroligt tufft, skriver tränaren Jonas Eliasson i ett sms till Sportbladet.

”Våra tankar går i denna svåra stund till familjen och alla Mikaels nära och kära. Sorgen är oerhört stor efter en fantastisk spelare och människa”, skriver klubben.