William Nylanders nya drömmål i natt – kan inte sluta göra mål i årets NHL-slutspel

Het, hetare – William Nylander.
Stjärnan gjorde mål för fjärde matchen i följd i natt.
Och det var dessutom ett riktigt klassmål.

William Nylander har den här säsongen stundtals fått hård kritik av experter, och det har varit lite av ett tema av hans karriär. När svensken är som bäst är han en av ligans vassaste poänggörare, men många menar att han sällan når sin fulla potential, och för det kritiseras han ofta.

Drömmål i natt

Många menar dessutom att Nylander lätt kan falla bort från matcher och vara osynlig, och att han sällan ger sitt allt för laget. Men det här slutspelet finns det inte en enda expert eller supporter som yttrar några sågningar om svensken, för just nu spelar han kanske sin livs hockey.

Foto: Youtube

Nylander hade inför nattens fjärde match mot Montreal Canadiens, i den allra första slutspelsrundan, gjort mål i samtliga tre matcher – och jo då, visst skulle det rassla i nätet även i den fjärde matchen mellan de kanadensiska lagen. I den andra perioden stack Nylander iväg på en kontring och han var plötsligt omarkerad intill den högra stolpen.

Hyllas stort

Det uppfattade lagkamraten Alex Galchenyuk, som mycket elegant spelade pucken mellan sina egna ben och med ryggen mot Nylander, fram till svensken som kunde stöta den förbi en storspelande Carey Price i mål. Målet var alltså Nylanders fjärde raka, och med sina fyra gjorda mål ligger han nu tvåa i slutspelets målliga, bara bakom suveräne Nathan MacKinnon.

Foto: Youtube

Nylander ligger även delad etta i Torontos interna poängliga, och har verkligen levererat i den här serien då flera av lagets tilltänkta storstjärnor inte kommit upp i nivå.

– William har verkligen lyft sitt spel och han tävlar mer än tidigare. Han kämpar stenhårt och det är viktigt för oss nu när vi har flera skadade, berömmer tränaren Sheldon Keefe.

LÄS MER: När Foppa kom till VM helt utan utrustning(!) – och chockade lagkamraterna bara timmar senare: ”Brutalt!”

Få våra nyhetsbrev!