William Nylanders ilska mot svenskstjärnan(!) i natt – sågas rejält efter smällen: ”Smutsigt”

William Nylanders ilska mot svenskstjärnan(!) i natt – sågas rejält efter smällen: ”Smutsigt”

Vancouver Canucks är tillbaka i spel.
Då toksågas svenskstjärnan Alexander Edler för en ful tackling.
– Den var rätt smutsig, säger William Nylander.

Flera lag i NHL har drabbats av covid-19, men inget har drabbats så hårt som Vancouver Canucks. Ett tag var över 20 spelare smittade samtidigt, vilket har lett till att klubben tvingades till en matchfri period på närmare en månad.

Första matchen

Enligt rapporterna var symptomen rejäla hos flera spelare, och enligt uppgifter ska även en del behövt behandlas med dropp i hemmet under insjukningsperioden. Efter mycket om och men så var dock laget tillbaka i spel i natt, mot Toronto Maple Leafs, och det blev rejält drama direkt.

181218 Alexander Edler of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Canucks låg inför uppehållet en bit ifrån slutspelsplats, och man kommer behöva göra en enorm avslutning för att ha chans på fortsatt spel in mot sommaren – men spelschemat kommer inte direkt att göra det lättare. I och med att laget stod utanför spel så pass länge så kommer man nu behöva spela 19 matcher på 30 dagar, vilket såklart kommer ta på krafterna, särskilt för ett lag som drabbats av covid-19, som ju ibland kan ställa till det rejält när det kommer till återhämtning.

Nylanders ilska

Men man fick åtminstone en bra start. Trots tidigt tvåmålsunderläge mot Maple Leafs så studsade laget tillbaka och kunde säkra två poäng genom att vinna med 3-2 i förlängning. Efteråt var glädjescenerna enorma hos Canucks, men efterspelet kom ändå att handla om svenskstjärnan Alexander Edler. Backen stod för en rejäl knätackling på Maple Leafs-spelaren Zach Hyman, vilket renderade i ett matchstraff.

Foto: Youtube

Det blev alltså inget mer spel för Edler under matchen – och inte heller för Hyman, som skadad fick hjälp av isen och han återvände aldrig från omklädningsrummet. Efteråt kritiserades Edler – bland andra av William Nylander.

– Det var inte kul att se. Zach är en viktig spelare för oss, och förhoppningsvis klarar han sig okej. Det var en rätt smutsig tackling, säger han efteråt.

Även Torontos lagkapten John Tavares reagerade kraftigt.

– Jag gillar inte sånt där. Han förtjänade matchstraffet, säger han.

LÄS MER: Mika Zibanejads nya konstnummer i natt – fortsätter att vara hela NHL:s absolut hetaste spelare

Få våra nyhetsbrev!