Mika Zibanejads nya konstnummer i natt – fortsätter att vara hela NHL:s absolut hetaste spelare

Mika Zibanejads nya konstnummer i natt – fortsätter att vara hela NHL:s absolut hetaste spelare

Mika Zibanejad fortsätter att visa upp en sagolik form.
I natt bjöd han på ett rejält konstnummer i form av en drömframspelning.
Dessutom passade svensken på att bli stor matchhjälte.

Det är nästan svårt att ta in det som hänt med Mika Zibanejad under årets NHL-säsong. För ett år sedan var han en av världens absolut hetaste spelare, men inledningen på årets säsong var ett monumentalt fiasko och han sågades och ifrågasattes enormt.

Drömassisten i natt

Zibanejad blev faktiskt till och med petad under en period, och alla ställde sig samma fråga: Vad hade egentligen hänt med honom? Men, som sagt, när man ser honom spela hockey just nu är det svårt att förstå att det där faktiskt hänt under samma säsong. Nu visar svensken upp en sällan skådad form, och han är faktiskt sett till mål och poäng NHL:s absolut hetaste spelare just nu.

Foto: Viafree

I helgens vinst mot New Jersey Devils blev det hela tre framspelningar för Mika, och i söndagens match, mot samma motstånd, stod han för ett rejält konstnummer då han gjorde assist igen, fram till 1-0 tidigt i den första perioden. Zibanejad höll i pucken kyligt och fintade skott, men grundlurade ett helt lag då han i stället valde att passa pucken till Chris Kreider som stod vid målet, och bara kunde hålla klubban vid isen och stöta in ledningsmålet.

Stor matchhjälte

Matchen blev dock en rysare – men det skulle, föga förvånande, bli Zibanejad som skulle fälla avgörandet. När ställningen var 3-3 i slutet av matchen så fick Rangers ett powerplay, och då levererade man pucken till Zibanejad som hade parkerat i mitten av slottet. Svensken tog emot pucken, och pricksköt in målet som betydde 4-3. Matchavgörande, skulle det visa sig, då Rangers till sist vann med 5-3.

Foto: Viafree

Laget, som länge såg borträknat ut i kampen om slutspelsplatser, har nu vunnit fyra raka matcher och är därmed i allra högsta grad med om att fortsätta spela även efter grundserien. Och för Mika Zibanejad så har det nu blivit 39 poäng på 45 matcher hittills i år. Det räcker bara till en fjärdeplats i poängligan, men sett till form finns alltså ingen bättre – i hela ligan.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: När Börje Salming jagade Wayne Gretzky av isen – men åkte sedan på tidernas tittfint från båset: ”Sorry, Börje”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!