William Nylander toksågas – av egna tränaren: "Vi måste vara ärliga och säga det"

William Nylander toksågas – av egna tränaren: ”Vi måste vara ärliga och säga det”

.

William Nylanders säsong i NHL blev kort men tuff.
När coachen Mike Babcock summerar säsongen är han ärlig – och sågar svenskens insatser.
– Han måste åka härifrån, säger han på nattens pressträff.

William Nylander inledde säsongen med att inte få spela. Kontraktsstrulet med Toronto drog ut på tiden och under hösten var han hemma i Stockholm samt i Österrike och tränade för att hålla formen uppe.

Skrev nytt kontrakt – minuter innan deadline

Bara minuter innan deadline den 1 december kom sedan beskedet. Nylander skrev på ett nytt sexårskontrakt med Maple Leafs värt 6,9 miljoner dollar per år.

Foto: Bildbyrån

Strax därefter var han tillbaka i sin kanadensiska hemstad, men inledningen på säsongen blev allt annat än stark.

Tuff säsong för William Nylander

På de inledande 23 matcherna gjorde den svenske stjärnan endast ett mål. Totalt slutade Nylander säsongen med 30 poäng på 61 matcher under säsongen som tog slut i söndags.

Toronto förlorade den sjunde avgörande matchen mot Boston och Maple Leafs får fortsatt jobba för att ta sig vidare till den andra rundan för första gången sedan 2004.

I natt mötte tränaren Mike Babcock pressen för att prata om säsongen i stort. Frågan om William Nylanders år kom upp – och Babcock var brutalt ärlig.

Kritiseras av tränaren

Den svenske stjärnan har inte levt upp till förväntningarna, menar han.
– Vad han behöver göra är att åka härifrån, komma tillbaka till att vara ”Willie”, vara självsäker och känna sig bra med sig själv och komma i gång med träningen, säger Babcock på presskonferensen och fortsatte:
– ”Willy” är en kanonkille och han kan bli en riktigt bra spelare. Men den här säsongen var han inte bra. Det vet han om, vi måste vara ärliga och säga det.

Samtidigt som Nylander får ta emot kritik stöttas han av general managern Kyle Dubas.

Han tar på sig en stor del av skulden för Nylanders tveksamma säsong, det på grund av att kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden.
– Vi löste det inte förrän tre minuter före deadline. Det är oacceptabelt. Vi gav inte direkt William förutsättningar för en succé, säger Dubas.

Nylander: ”Jag ångrar det”

Nylander går till hösten in på sin femte säsong i NHL. Flera experter konstaterade tidigare i vinter att han skulle kunna komma att trejdas tror det nya kontraktet.

Det är däremot någonting som Dubas förnekat helt.

Svensken var själv närvarande under nattens pressträff och även han konstaterar att kontraktstvisten påverkat honom negativt.
– Jag har aldrig varit i en sådan här situation förut. Jag tränade på egen hand i flera månader och det var märkligt. Det är något jag ångrar så här i efterhand, jag skulle ha varit här från början av säsongen, säger Nylander.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Nya drömbeskedet för Tre Kronor: NHL-poängkungen klar för VM-spel!

Här levererar svensken dubbla drömpassningar i natt – stor matchjälte i Bostons seger