Här levererar svensken dubbla drömpassningar i natt – stor matchjälte i Bostons seger

.

Boston Bruins har tagit kommandot i conference-semifinalen.
I natt slog man Columbus med 3-2 efter förlängning – och det var en svensk som var i fokus.
Marcus Johansson stod för två urläckra assist och hyllades stort efteråt.

Boston vände och vann matchserien mot Toronto efter en sjunde avgörande tillställning. Laget är framme i conference semifinal och fansen börjar drömma om den första Stanley Cup-titeln sedan 2011.

Boston vände och vann

I natt väntade Columbus i det första mötet i jakten på en conference-final plats. Hemma i TD Garden bjöd gästande Blue Jackets upp till dans, men en svensk såg till att ordna segerfesten för Boston.

Marcus Johansson har fått en stark start på sejouren i Boston. I den sjunde avgörande matchen mot Toronto satte han bland annat det matchavgörande målet.

Marcus Johansson matchjälte

Matchserien mot Columbus såg på förhand ut att bli en stenhård kamp. Columbus kommer från en sensationell 4-0 seger i matcher mot Tampa Bay Lightning och i natt såg man ut att gå mot en femte raka seger.

Blue Jackets vände 0-1 till 2-1 på 13(!) sekunder i den tredje perioden, men det räckte inte.

Med bara fem minuter kvar av matchen serverade ”Mojo” Charlie Coyle med en läcker backhandpassning över hela isen som amerikanen tryckte in.

Matchen gick till förlängning och Boston skulle segra. Segerregissör? Marcus Johansson.

Hyllas efter succén

Sergej Bobrovsky fick kapitulera fem minuter in i förlängningen när Mojo återigen slog en läcker assist till samme Coyle.

I situationen innan bjöd han även på en lobbpassning i egen zon som bäddade för målet.

Efter matchen hyllas den svenske matchhjälten av Charlie Coyle.
– Vilken otrolig passning till det avgörande målet. Han satte pucken på mitt klubblad, sa Coyle i en intervju med NBC efter matchen.