William Nylander stor hjälte i natt med 30-sekundersshow – efter petningen och hårda kritiken

Han blev hårt kritiserad och petad under senaste matchen mot Philadelphia Flyers.
I natt var William Nylander tillbaka som stor matchhjälte.
Med ett mål och en assist frälste han Toronto Maple Leafs i 3-1-segern mot Los Angeles Kings.

Senaste matchen mot Philadelphia Flyers blev riktigt tuff för William Nylander. Toronto Maple Leafs-svensken bänkades i slutet av matchen och kritiserades rejält efter en svag insats.

Nylander stor matchhjälte

Men det skakade 23-åringen verkligen av sig snabbt. I natt fick vi se en helt annan ”Lill-Nyllet” som var tillbaka i förstakedjan med Auston Matthews och Andreas Johnsson.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
William Nylander, Toronto Maple Leafs. FOTO: Viaplay

Och i den tredje perioden blev det stor show från radarparet Nylander-Matthews. Inom loppet av 30 sekunder i den tredje perioden avgjorde stjärnduon hela matchen och frälste Toronto Maple Leafs i 3-1-segern mot Los Angeles Kings.

Nylander matchens lirare

Först spelade Nylander fram till Matthews för 2-1-målet och bara halvminuten senare gjorde svensken 3-1 själv. Ett riktigt fint mål där Nylander och Matthews fick ett 2-mot-1-läge och förvaltade det på absolut bästa sätt när svensken lurade bort motståndarmålvakten Jonathan Quick och la in pucken med en fräck backhand.

William Nylander blev utsedd till matchens bästa spelare och har nu gjort 11 poäng på 16 matcher i NHL. Och även kedjekamraten Johnsson noterades för en assist.
– Det var en tuff match. Vissa kanske tycker att det var en skitmatch, men jag tycker att det var vackert, sa Leafs-tränaren Mike Babcock efter slutsignalen.