Klart: Svenske stjärnbacken har gjort sitt val efter att ha tränat i Sverige – här är nya klubben

Klart: Svenske stjärnbacken har gjort sitt val efter att ha tränat i Sverige – här är nya klubben

Modofansen drömde om den perfekta återkomsten.
Nu har svenske stjärnbacken Tobias Viklund gjort sitt val.
33-åringen nobbar spel i Modo och har skrivit på för Spartak Moskva istället.

Under stora delar av hösten har Tobias Viklund tränat med förra klubben Modo. Svenske stjärnbacken har även öppnat för att han skulle tänka sig att återvända till Örnsköldsvik igen.

Stjärnbacken nobbar Modo

Därför har Modofansen drömt om en återkomst för Viklund hela hösten. Men nu står det klart att Viklund gjort sitt val och skrivit på för en ny klubb.

Tobias Viklund, Modo
180819 Kölns Tobias Viklund under ishockeymatchen mellan Köln och Rögle under Köln Cup den 19 augusti 2018 i Köln. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35523

Och det blir alltså inte spel hos Modo i HockeyAllsvenskan. 33-åringen har istället skrivit på för Spartak Moskva och flyttar tillbaka till KHL igen.

Klar för ny KHL-klubb

Spartak Moskva har presenterat den förre Tre Kronor-backen som sitt allra senaste nyförvärv. Och ett kontrakt är skrivet för resten av nuvarande säsongen.

Tobias Viklund, Modo
130425 Ishockey, Czech Hockey Games, Sverige – Ryssland: Tobias Viklund, Sverige © Bildbyrån – Cop 107 – Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Det här blir Viklunds femte klubb i KHL under de senaste sju åren. Och i Sverige har backen representerat Modo, Skellefteå AIK, Frölunda och AIK samt gjort hela 441 matcher och 74 poäng i SHL.

LÄS MER: Hockeysupportrarna anmäls – för att vara för högljudda: ”Har tröttnat”