Oskar Nilssons jätteattack mot Brendan Shinnimin efter otäcka tacklingen: ”Det är ett mord”

Oskar Nilsson är på väg tillbaka efter fem brutna revben och punkterade lungor.
Nu riktar Oskarshamnspelaren rejäl kritik mot Brendan Shinnimin efter otäcka tacklingen.
– Tacklingar som inte är medvetna kan man kalla för dråp. Den här kändes som ett mord, säger han
till Norrbottens-Kuriren.

Det var i säsongens första Smålandsderby mellan Växjö och Oskarshamn som det otäcka hände. Oskar Nilsson blev liggandes på isen väldigt länge efter en tackling in i sargen av Växjös Brendan Shinnimin.

Oskar Nilsson på väg tillbaka

Tuffa tacklingen resulterade i en rejäl sjukhusvistelse för Oskarshamnsspelaren.
– Båda lungorna var punkterade, fem revben var av på mer än ett ställe. Sedan har jag fått en sak som är ganska ovanlig, de två översta revbenen har lossnat från bröstbenet, säger Nilsson till Norrbottens-Kuriren. 

Oskar Nilsson, Oskarshamn
190926 Oskarshamns Oskar Nilsson ligger skadad på isen under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Oskarshamn den 26 september 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Senaste veckorna har Nilsson återvänt till ett mer normalt liv och nu börjar han närma sig en comeback till isen igen. IKO-spelaren hoppas kunna vara tillbaka i spel igen innan jul.

Kritik mot Brendan Shinnimin

Men när Nilsson börjar se ljuset i mörkret väcks även en väldig ilska inom honom. Han kan inte förstå hur Shinnimin inte fick ett hårdare straff än ”bara” matchstraff.

Brendan Shinnimin, Växjö
190921Växjös Brendan Shinnimin deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Skellefteå den 21 september 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

SHL valde inte ens att gå vidare med tacklingen till disciplinnämnden.
– Jag ska vara ärlig att säga att jag vet hur det fungerar ute på isen. Vi sätter oss själva för den här risken när vi spelar. Jag är väl inte arg på honom så, men känner kanske att det blev ganska fel när det inte blev något straff. Alla som har spelat hockey själv vet att den är otroligt respektlös. Jag tycker inte att han har fått nog med skit för det. Den var fulare än vad som har skrivits, även om jag inte läst allt, säger han till lokaltidningen.

Enligt Nilsson själv borde Shinnimin bestraffats med en längre avstängning.
– Ser du på de här tacklingarna som inte är medvetna. Man kan kalla de för dråp, min tackling kändes som ett mord. Det är lite det jag känner och då tycker jag att straffskalan ska vara därefter, säger han i intervjun.

LÄS MER: Hockeysupportrarna anmäls – för att vara för högljudda: ”Har tröttnat”