William Nylander bjöd på poängfest i natt – och är nu ikapp Elias Pettersson i NHL

Två mål och en assist.
William Nylander fortsätter att producera för sitt Toronto – och fajtas med Elias Pettersson i poängligan.
Nu delar svenskarna åttondeplatsen på 65 poäng.

Stekhete William Nylander var nära ett hattrick i slutminuten när Toronto slog Dallas med 5-4.

Men han missade den tomma kassen.
– Om jag var nervös? Nja, jag var nog lite för avspänd, säger Nylander till medier på plats enligt Expressen.

Svensken öppnade målskyttet med ett slagskott i numerärt överläge en bit in i första perioden. Därefter följde en passning fram till lagkamraten John Tavares 2–2-mål i mittenakten innan Nylander satte hemmalagets sista fullträff med drygt åtta minuter kvar av matchen.

Den 27-årige forwarden – som i januari skrev på en åttaårig kontraktsförlängning värd motsvarande cirka 940 miljoner kronor – går en fajt med Vancouvers Elias Pettersson om att bli bäste svenske spelare i poängligan.

Pettersson har nått sina 65 poäng via 27 mål och 38 assist på 50 spelade matcher. Nylander står på 25–40 på 49 matcher.

Båda får spela mycket, i såväl numerärt över- som underläge.
– Jag gillar att ha fått en större roll och nu också dödar utvisningar. Jag försöker bara göra mitt bästa där också, säger William Nylander.