Wikegård har fått nog och sätter nu ner foten ordentligt – vill att SHL agerar: ”Är inte fotboll vi håller på med”

Niklas Wikegård har fått nog.
Nu vill han att SHL agerar mot filmningar.
– Det är inte fotboll vi håller på med, säger han.

Det har under säsongen varit flera stora debatter kring filmningar i SHL. Störst uppmärksamhet fick fallet då Brynäs mötte Djurgården, och de sistnämndas stjärna Rhett Rakhshani tacklade Greg Scott i ryggen, varpå han flög in i sargen.

Anklagades för filmning

Rakshani fick då ett matchstraff, och i det fem minuter långa numerära överläget så avgjorde Brynäs matchen med tre mål, och efteråt var Djurgårdens tränare Robert Ohlsson rejält upprörd på Brynäs stjärna.

– Jag tycker att han spelar ut ett kort som inte är okej. Och vem dyker upp i bytet efter? Nummer 41, långt ifrån godkänt av 41 och domarna som går på en luring helt enkelt, sa Ohlsson då.

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

Nyligen så var det även en situation där Rögle-stjärnan Leon Bristedt ramlade till isen i ett avgörande skede till isen, varpå motståndaren fick utvisning. När avblåsningen väl kom så var Bristedt framme hos domaren och menar att han hade förstärkt eller ramlat, varpå utvisningen slopades. Bristedt har hyllats enormt för sitt sportsliga uppträdande vid situationen, men faktum kvarstår att filmningar fortfarande uppstår i SHL.

Wikegårds ilska

Det får nu Niklas Wikegård att ryta ifrån. I ett videoklipp på C More:s sociala medier så får han frågan ”varför det aldrig blir någon utvisning eller avstängning för filmning”, och manar då till SHL att agera.

– Det borde det vara! Jag hatar filmningar. SHL borde i efterhand granska de här situationerna, och verkligen bötfälla och hänga ut. Det ska vara Hall of Shame för alla som filmar, och alla som försöker filma.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Wikegård drar sedan paralleller till en annan sport, där problemet med filmingar är än större och omfattande.

– Det är inte fotboll vi håller på med, där det är okej att filma, utan hockey. Det här är ett jättestort problem, och jag ser att det här är någonting som växer, tyvärr. Så hårda tag med det!

LÄS MER: Elias Pettersson hyllas för drömassisten i natt – gör veteranen helt till åtlöje: ”Han borde skämmas!”

Få våra nyhetsbrev!