VM-stjärnan bekräftar intresse från svensk toppklubb – men jagas av fem(!) andra SHL-lag: ”Det är intressant”

VM-stjärnan bekräftar intresse från svensk toppklubb – men jagas av fem(!) andra SHL-lag: ”Det är intressant”

SHL-säsongen närmar sig med stormsteg.
Nu hoppas Luleå på en riktig toppvärvning.
– Det känns absolut som ett intressant alternativ, säger Mario Kempe, som även bekräftar intresse från fem(!) andra svenska klubbar.

SHL-premiären är nu bara dagar bort och de allra flesta trupper i ligan är redan spikade. Men för Luleå pågår fortfarande ett arbete att få in en riktigt poängstark forward. Klubben gick till SM-final i våras, men har sedan dess tappat både Linus Omark och Pontus Andreasson, som var i det absoluta toppskiktet av forwards i ligan.

Bekräftar intresset

Man har sedan tidigare värvat NHL-meriterade Leo Komarov som en tilltänkt ersättare, men jakten pågår alltså fortfarande på att få in ytterligare en klasspelare offensivt. Och ett spännande namn går fortfarande klubblös. Mario Kempe lämnade KHL under våren och har fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt – trots ett stort intresse. Det står klart att det inte blir något fortsatt spel i den ryska ligan, men var han spelar nästa säsong är fortfarande oklart.

210522 Mario Kempe of Sweden looks dejected after the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Denmark and Sweden on May 22, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Intresset kring Kempe är dock stort – inte minst i Sverige. Han bekräftar nu att det finns intresse från just Luleå.

– Det har inte varit några konkreta samtal än. Men jag fick ett meddelande från  ”Skuggan” (Luleås sportchef Stefan Nilsson) för ett tag sedan. Han skrev att de är intresserade av mig. Det uppskattade jag, säger Kempe till NSD.

Jagas av sex SHL-lag

Kempe, som spelade VM förra året, ska dock även ha intresse på sig från inte mindre än fem(!) andra klubbar i Sverige, men han förnekar inte att det är någonting med Luleå som lockar.

– Det känns absolut som ett intressant alternativ. Jag vill ju komma till en förening som har som ambition att vinna. De spelar dessutom en rolig hockey som borde passa mig som har en intensiv spelstil. Men de har bara anmält sitt intresse och jag är inte så långt fram i tanken, säger han.

210528 Mario Kempe of Sweden is awarded Player of the Match after the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Great Britain on May 28, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Mario Kempe berättar även att ett alternativ är spel i Schweiz, någonting som Kempe funderat på länge.

– Jag har alltid tänkt att det vore kul att testa på spel i den schweiziska ligan, och jag har kontakt med några klubbar där nere sedan tidigare. Jag hade möjligheten att spela där redan förra säsongen, säger han.

LÄS MER: Svenske PL-stjärnans oerhört vackra gest – som får lilla flickan att tappa hakan: ”Vilken förebild!”