VM-guldhjälten kan bli SHL-klubbens nästa värvning – sportchefen bekräftar kontakt

Matt Anderson tvingas till operation och lång vila.
Det gör att Rögle letar nyförvärv, och det kan bli ett stort sådan.
Sportchefen Chris Abbott bekräftar att han har haft kontakt med Dennis Everberg.

Rögle ligger fast på jumboplatsen i SHL. Laget har bara skrapat ihop en poäng hittills i ligan och har sex poäng upp till Färjestad på nästjumboplatsen.

Tungt skadebesked

I dag kom det ännu ett dystert besked för Ängelholms-klubben. Nyförvärvet Matt Anderson, som skadade sig i matchen mot Malmö tvingas till lång vila.

Matt Anderson. Foto: Bildbyrån

Centern måste opereras efter den tackling han fick i derbyt och kommer vara borta från isen under en längre tid.
– Det är såklart oerhört tråkigt, för oss, men främst för Matt Anderson. Han kom till oss i förra veckan och visade under sin korta tid att han hade blivit en tillgång, säger sportchefen Chris Abbott till klubbens hemsida.

I och med skadan på Andersson, och att hemvändaren Mattias Sjögren inte är spelklar, letar laget nu nyförvärv. Tidigare under onsdagen blev det klart att den nygamla forwarden Daniel Widing återvänder till klubben efter en kort sejour i Djurgården.

Foto: Bildbyrån

Men ännu större och meriterade spelare kan vara på väg in. Dennis Everberg, med två NHL-säsonger i Colorado på meritlistan, blev tidigare i september nedskickad i AHL av Winnipeg Jets.

Haft kontakt med Everberg

Han kan vara ett alternativ för Rögle som kämpar i botten av SHL.

Chris Abbott bekräftar att han har pratat med 26-åringen.
– Jag har varit i kontakt med Dennis tidigare, han tränade med oss innan han åkte och har en relation med oss. Men jag pratar inte offentligt om vilka spelare vi för med diskussioner med. Jag försöker att vara konsekvent med det, säger Abbott till Helsingborgs Dagblad.

Foto: Bildbyrån

Dennis Everberg spelade förra säsongen i KHL där han representerade Omsk och Neftekhimik Nizhnekamsk. Där blev det totalt 18 poäng på 55 matcher.

Den storväxta forwarden fanns även med i Tre Kronors trupp som vann VM-guld tidigare i år. Huruvida SHL-spel kan bli aktuellt under hösten återstår att se. Men klart är att det vore en kraftfull injektion för ett Rögle i behov av poäng.

Så här såg det ut när han gjorde sitt första mål i NHL:

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Unika bilderna bakom kulisserna på Elias Petterssons succéstart kommer ge dig gåshud

Deadline för Nylanders kontraktsbråk allt närmare – då kan han hamna i SHL