Deadline för Nylanders kontraktsbråk allt närmare – då kan han hamna i SHL

Förhandlingarna mellan Toronto Maple Leafs och William Nylander verkar ha strandat fullständigt.
Parterna ska enligt uppgifter vara långt ifrån varandra – och deadline närmar sig sakta men säkert.

Snacka om utdraget kontraktsbråk. NHL är i full gång, Toronto Maple Leafs offensiv går för högvarv – men William Nylander tränar på egen hand i en ishall utanför Stockholm.

Låst läge

Enligt rapporter från Nordamerika är läget låst. Toronto Maple Leafs har inga planer på att betala mer än 6-6,5 miljoner dollar om året för ett långtidskontrakt.

170206 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Islanders och Toronto Maple Leafs den 6 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87409

Nylander och hans agent har satt en prislapp som är betydligt högre. De sägs vilja ha runt 8,5 miljoner och pekar på att Edmonton Oilers forwardsstjärna Leon Draisaitl minsann fick ett kontrakt på den nivån.

Byta bort Nylander?

Fansen och de nordamerikanska experterna verkar luta åt att Nylander snarare är värd runt de 6,5 miljoner dollar som klubben är villig att erbjuda.
Och när Torontos offensiv är ruggigt effektiv och finländaren Kasperi Kapanen gör succé, så hörs allt fler röster om att Maple Leafs borde byta bort Nylander.

Torontos offensiv har varit väldigt effektiv, men det är inget snack om att laget skulle behöva förstärka på backsidan. En toppback till och Toronto ser EXTREMT starka ut.

Snart deadline

Men det kan ju också sluta med att det inte blir något NHL-spel överhuvudtaget för Nylander den här säsongen. Deadline är den 1:a december. Har Nylander inte något NHL-kontrakt då, så får han inte spela på hela säsongen.

Då återstår bara möjligheten att spela hockey i Europa. Och även om det finns ligor med större ekonomiska resurser, så går det naturligtvis inte att helt räkna bort en comeback i SHL för Nylander.

Så diskuteras Nylanders framtid i Toronto Maple Leafs: