VM-GULD!! TRE KRONOR ÄR VÄRLDSMÄSTARE FÖR ANDRA ÅRET I RAD – EFTER JÄTTEDRAMA

ANNONSMånga svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

VM-finalen i Köpenhamn blev en riktig nagelbitare. Det stora överraskningslaget Schweiz, som alltså slog ut självaste Kanada i går, bjöd på starkt motstånd.

I det svenska laget fick Jacob de la Rose förtroendet att kliva in bredvid Nashvilles superduo Viktor Arvidsson och Filip Forsberg. En liten fräckis från förbundskapten Rikard Grönborg som hade skrivit in Kempe i den kedjan.

Schweiz chockade Sverige

Matchen öppnade i ett rasande tempo där Nino Niederreiter i Schweiz hade den första chansen i matchen. Sekunder senare kom Viktor Arvidsson fri med målvakten Genoni. Nyss nämnde Niederreiter var den som chockade Tre Kronor med ledningsmålet bara minuter innan första periodens slut. Men det dröjde inte länge innan Sverige kvitterade genom ett snyggt mål av Gustav Nyquist.

Ett hårt arbetande Schweiz fortsatte chocka Tre Kronor. Timo Meier tog tillvara på ett dåligt svenskt byte och sköt in 2-1 för Schweiz. Förbundskapten Rikard Grönborg blev skogstokig och menade att domaren missade en crosscheking innan målet. Schweizarna fick energi av målet och pressade Tre Kronor – men då klev Mika Zibanejad fram och avlossade ett stenhårt skott till 2-2.

Filip Forsberg avgjorde på straffar

Sverige var fast beslutna om att lägga in en extra växel och ta det där VM-guldet.
– Vi har lite mer att ge, men vi visar varandra hur vi ska spela. Vi får inte vara för rädda, sa Mika Zibanejad till TV3 i pausen inför tredje perioden.

Rädda var man absolut inte. I den sista perioden matchade Grönborg spelarna hårdare och gick ner på fem backar. I ett powerplay kom OIiver Ekman Larsson fri med målvakten, men missade och åkte rakt in i stolpen. Smällen tog illa och det såg otäckt ut, men Ekman Larsson kunde spela vidare.

Matchen gick till förlängning, där var Adam Larsson millimeter från att avgöra, men pucken tog i stolpen – med mindre än tre (!) sekunder kvar.

I straffläggningen avgjorde Filip Forsberg och Sverige är världsmästare – för andra året i rad!

ANNONSDet gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat