Det var uppdukat för en riktig brakfest i Pittsburgh i natt. Penguins var bara en seger från att lyfta Stanley Cup-pokalen men sedan kom en svensk och förstörde allting. San José Sharks Melker Karlsson gjorde mål för andra matchen på raken och hans 3-2-mål avgjorde hela tillställningen och innebar 3-2 i matcher med fortsatt fördel för Pittsburgh.

Det här var Sharks match redan från start och gästerna gick upp i en tidig 2-0-ledning. Men Pittsburgh skulle hämta sig rekordsnabbt genom Jevgenij Malkin och Carl Hagelin till 2-2 inom de fem första minuterna. Sedan kom Karlssons 3-2-avgörande också i slutet av den, så sjukt händelserika, första perioden. I den tredje perioden kunde sedan Joe Pavelski dryga ut segersiffrorna till 4-2 i tom kasse.

Nu vänder finalserien tillbaka till San José igen.