Victor Hedmans tokilska – rasar efter smällen mot storstjärnan i natt: ”Farligt”

Tampa Bay Lightning vann den tredje Stanley Cup-finalen.
Men man fick storstjärnan Nikita Kutjerov skadad – och efteråt var det sura miner.
– Det är farligt, säger Victor Hedman ilsket.

Tampa Bay Lightning hade förlorat de två inledande Stanley Cup-finalerna mot Colorado Avalanche, senast dessutom med förnedrande 0-7. Man hade således kniven mot strupen om man ville skaka liv i finalen, och det var precis vad man gjorde när man fick spela på hemmais för första gången i årets finalserie.

Storstjärnan skadad

Colorado Avlanche inledde visserligen målskyttet för Colorado (han gjorde dessutom ytterligare ett mål i matchen), men Lightning visade på karaktär då man vände och till slut vann med 6-2. Men allt är inte frid och fröjd för det.

Foto: Twitter

Under slutspelet har man haft storstjärna Brayden Point, som två slutspel i rad varit en av lagets viktigaste och mest framträdande spelare, borta med skada. Och inatt kom nästa oroande besked, då lagets kreativaste och kanske främsta offenvisa stjärna, Nikita Kutjerov, lämnade skadad.

”Det är farligt”

I den tredje perioden, när matchen i stort sett redan var avgjord, så tryckte Devon Toews till Kutjerov, som föll olyckligt och drämde rätt in i sargen. Kutjerov försökte spela vidare, men hade för ont, och fick avbryta matchen. Efter matchen var det upprört i Tampa-lägret, och Victor Hedman var ilsken över situationen.

– Det är farligt. Vi får se om någonting händer och om ligan agerar. Men förmodligen inte…, säger svensken.

Tampa Bay Lightning defenseman Victor Hedman takes a break during an NHL hockey practice before Game 1 of the Stanley Cup Finals against the Colorado Avalanche, Tuesday, June 14, 2022, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)

Tampas tränare Jon Cooper var även han upprörd.

– Det är en kontaktsport, men spelarna där ute vet vad de håller på med. Smarta spelare vet vad de gör på isen, och alla såg vad som hände, så vi får se vad som händer, säger han.

LÄS MER: Victor Hedmans monsterinsats i natt – klev fram när Tampa Bay vann måstematchen i Stanley Cup-finalen