Victor Hedmans oväntade passning till Stefan Löfven(!) – direkt efter Stanley Cup-triumfen: ”Får ringa honom”

Victor Hedmans oväntade passning till Stefan Löfven(!) – direkt efter Stanley Cup-triumfen: ”Får ringa honom”

Victor Hedman vann Stanley Cup – igen.
Sen skickade han en passning till Stefan Löfven(!).
– Jag måste ringa honom!, säger han.

Det är inte många svenskar som haft förmånen att vinna Stanley Cup – men Victor Hedman är en av få lyckliga och i går blev han dessutom den 16:e Blågula spelaren att vinna för andra gången. Hedman har varit fullständigt dominant i flera säsonger nu, och som ett exempel på hans storhet, och hur mycket han betyder för laget, är det bara att titta på hans istid.

Vann igen

Under årets slutspel snittade han nästan 25(!) minuter per match, och han har hyllats av lagkamrater, tränare, experter och supportrar – och enligt många råder det inga tvivel om att han just nu är världens bästa back. Hedman hyllades kanske än mer förra året, då han vann sin första SC-titel, men i år betydde det ändå mer.

Foto: Twitter

Förra året gick nämligen hela slutspelet i en bubbla, utan fans, och det var svårt att fira det hela med någon utanför Tampa Bays egna trupp. Och Hedman fick dessutom inte ta med bucklan – som man sedvanligt gör annars – till Sverige för att visa upp den i sin hemstad. Men nu vill han ha ändring på det.

”Måste ringa Löfven”

Efter triumfen i natt passade han därför på att skicka en oväntad hälsning till Stefan Löfven, som under onsdagen släpptes fram som statsminister av riksdagen igen.

– Ja, nu ska den hem. Jag måste bara ringa Stefan Löfven så Phil Pritchard, ”Keeper of The Cup” blir insläppt i Sverige. Det får svenska regeringen hjälpa till med, säger Hedman till Aftonbladet.

200407 Stefan Löfven, Prime Minister, at a press conference with the government of Sweden regarding the coronavirus, Covid-19, on April 7, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Hedman sticker inte under stol med att det var speciellt att vinna den här titeln, då svensken kunde ha hela sin familj på plats under den avgörande matchen.

– Mja, den första segern är också speciell, men det känns förstås helt otroligt att få uppleva detta ihop med sina närmaste den här gången, säger han.

LÄS MER: SHL-profilens oväntade val när han ska utse fulaste motståndaren – pekar ut tv-profilen: ”Han var elak”

Få våra nyhetsbrev!