Victor Hedmans oväntade drag – köper klassisk klubb i en helt annan sport för 50 miljoner kronor: ”En dröm”

Victor Hedman är Sveriges främste hockeyback.
Nu ger 31-åringen sig in i fotbollen.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Svensken är en av NHL:s främsta på sin position, och en av ligans klart bästa spelare. Victor Hedman har vunnit två stycken Stanley Cup-pokaler, och var så när att lyfta sin tredje den här säsongen.

Köper klassisk klubb

Men Tampa Bay Lightning föll i finalserien mot Colorado, och missade chansen att vinna Stanley Cup tre år i rad. Nu kan däremot Victor Hedman trösta sig med annat. Svensken har nämligen köpt in sig som delägare i den engelska fotbollsklubben Plymouth Argule FC.

Foto: Twitter

– Jag har varit ett fotbollsfan hela mitt liv och jag är väldigt glad över att gå med i Argyle som investerare och som supporter. Det ordföranden Simon Hallettoch teamet bygger i Argyle är anmärkningsvärt och påminner mig om vad vi har byggt i Tampa med Lightning, säger Hedman enligt Sportbladet.

”Det är en dröm”

Victor Hedman är delägare i ett amerikanskt investeringsbolag som nu köpt 20 procent av den klassiska klubben, motsvarande 50 miljoner kronor. Plymouth kämpar i den engelska tredjeligan, League One, men har ambitioner att klättra i seriesystemet.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse att vara en del av två organisationer som är fokuserade på att nå framgång på högsta nivå och upprätthålla den framgången i många år framöver, säger svensken.

191109 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning celebrates after the NHL regular season ice hockey game between Buffalo Sabres and Tampa Bay Lightning on November 9, 2019 in Stockholm. Photo: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

På Twitter har Victor Hedman blivit välkomnad av sin nya klubb – som han nu alltså är med och äger.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnan tredubblar (!) nu sin lön efter succésäsongen – så mycket är nya kontraktet värt