Svenske NHL-stjärnan tredubblar (!) nu sin lön efter succésäsongen – så mycket är nya kontraktet värt

Oliver Kylington stod för sin bästa NHL-säsong genom karriären.
Nu blir backen ordentligt belönad.
Han har skrivit på ett nytt avtal med Calgary Flames och tredubblar nu sin ersättning.

Oliver Kylington blev draftad av Flames sommaren 2015 i den andra rundan. Han reste direkt över till Nordamerika och spelade en NHL-match under sitt första år, men fick främst ägna sig åt spel i AHL.

Nytt poängrekord

Han är kanske inte den mest välkända svensken borta i NHL, men verkligen en back som utvecklats enormt de senaste säsongerna. När 2018/19 var slut stod han noterad för 38 matcher i världens bästa hockeyliga, och den här säsongen fick han sitt verkliga genombrott.

161228 Sveriges Oliver Kylington under ishockeymatchen i JVM mellan Schweiz och Sverige den 28 december 2016 i Montreal. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Oliver Kylington var helt ordinarie i ett Calgary Flames som var dominanta i den västra konferensen. Han var starkt bidragande till deras divisionsseger, och spelade nästan samtliga matcher.

25-åringen fick verkligen poängproduktionen att lossna också. Tidigare var hans rekord under en säsong 14 poäng, och det var en siffra han mer än dubblade i år.

Tredubblar sin lön

Svensken svarade för 31 poäng, 9+22, under grundserien och ytterligare tre genom slutspelet. Han har verkligen bevisat sig i NHL, och blir nu belönad med ett nytt kontrakt med Calgary Flames – som verkligen tror på sin svensk.

Backen har kritat på ett tvåårsavtal som är värt runt 25 miljoner kronor per säsong, skriver Flames på sin hemsida. Det är tre gånger som mer än vad han tjänade tidigare, då hans lön låg på 7,6 miljoner kronor.

LÄS MER: Uppgifter: Leksands tunga bakslag – ser ut att förlora dragkampen om stjärnan med över 500 NHL-matcher