Uppgifter: Leksands tunga bakslag – ser ut att förlora dragkampen om stjärnan med över 500 NHL-matcher

Han är ett namn Leksand visat intresse för.
Nu ser den NHL-meriterade forwarden Michael Raffl ut att ha bestämt sig om sin framtiden – och den blir inte i Dalarna.

Leksand slutade åtta i SHL:s grundserie i våras. Dala-klubben rök sedan direkt i åttondelsfinalen mot Oskarshamn, och har sedan dess lagt krut på att förstärka truppen inför nästa säsong.

Ser ut att förlora dragkampen

Men det har varit tufft för Leksand som blivit av med flera tunga namn. Bland annat har storstjärnan Max Véronneau, som var en av hela ligans bästa spelare förra säsongen, lämnat. Klubben har däremot ersatt den poängstarka forwarden med en riktig prestigevärvning i John Quenneville.

220308 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Leksand den 8 mars 2022 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Men Dala-klubben arbetar fortfarande med att sätta truppen inför kommande tävlingsår. I slutet av maj visade Leksand intresse för Michael Raffl, som tillhörde klubben i hockeyallsvenskan, men ser nu ut att förlora dragkampen om stjärnan.

Blivit erbjuden tvåårskontrakt

Det är den schweiziska tidningen Blick som skriver att Lausanne erbjudit Raffl ett tvåårskontrakt – något som kan bli svårt för Leksand att matcha efter senaste tidens förstärkningar.

Skulle Raffl ändå landa i Leksand skulle det vara ett kärt återseende för publiken i Tegera Arena. Forwarden var med och tog upp Leksand till elitserien säsongen 12/13, men lämnade sedan klubben.

140112 Philadelphias Michael Raffl under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers den 12 januari 2014 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efter det har Michael Raffl bland annat hållit till i NHL där han spelat imponerande 590 matcher.

LÄS MER: Klart: SHL-toppklubbens värvningsknall – plockar in finska OS-guldhjälten: ”En av Europas bästa klubbar”