Växjö Lakers tar SM-guld – efter Elias Petterssons nya OTROLIGA rekord

Växjö Lakers är svenska mästare efter att ha besegrat Skellefteå med klara 5-0 i den fjärde finalmatchen lagen emellan. Smålandslaget har totaldominerat svensk hockey den här säsongen. Och som så många gånger förr var det en viss Elias Pettersson som stal all uppmärksamhet.

Jämn förstaperiod

Första perioden var relativ jämn och Skellefteå stod emot bra. Men efter 20 minuter var det fortfarande mållöst.
– En bra förstaperiod. Vi skapar bra chanser, med långa och bra byten och får Växjö lite på hälarna, sa Oscar Möller i Skellefteå till C More.

Elias Pettersson bäst genom tiderna

I andra perioden var det dags för Elias Pettersson-show. Den 19-årige supertalangen gav Växjö kommandot i matchen genom ett riktigt konstmål. Kort senare utökade han till 2-0 – allt inom loppet av en och en halv minut.

Målen innebar att Pettersson nu inte bara har poängrekordet för juniorer i grundserien – utan även i slutspelet. Med sina 19 poäng i slutspelet slog han Axel Holmströms tidigare rekord på 18 poäng.

Efter Eliassons mål förmådde inte Skellefteå resa sig och i stället kunde Växjö utöka till 3-0 (Janne Pesonen), 4-0 (Robert Rosén) och 5-0 (Eric Martinsson). Resultatet stod sig matchen ut och det innebär att målskillnaden mellan lagen i finalserien slutade hela 20-1 (!) till Växjös favör.

”Otroligt stolt”

Det var en överlycklig Elias Pettersson som intervjuades efter matchen.
–  Det är en enorm lycka, vi har jobbat med det här sen sommarträningen, säger han till C More.

19-åringen medger att han inte trodde att det skulle gå så bra som det gjort. Han har ju trots allt slagit Kenta Nilssons gamla poängrekord för juniorer i grundserien och slutspelet.
– Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra. Men jag spelar i ett grymt lag, vi har jobbat stenhårt.

Efter matchen tilldelades Pettersson ”Stefan Liv Memorial Trophy” – priset för slutspelets mest värdefulla spelare.

Tränaren Sam Hallam var givetvis stolt över sina spelare.
– Jag är otroligt stolt. Vi har levt med dom här förväntningarna. Vi ska vara otroligt stolta, det är sällan man ser ett lag göra en sådan här säsong, säger han till C More.

DELA för att gratulera Växjö till SM-guldet!