Vann Stanley Cup tillsammans: Nu berättar Rob Blake om sitt absolut bästa Foppa-minne

NHL-ikonen Rob Blakes mäktigaste Foppa-minne: ”Jag blev helt paff”

KÖPENHAMN. Rob Blake anslöt till Colorado från Los Angeles och fick chansen att spela, och vinna Stanley Cup, med Peter Forsberg.
För Sportbibeln berättar den kanadensiske ikonen om sitt bästa minne av den svenske stjärnan.
– Jag blev helt paff, säger Blake till Sportbibeln.

Efter elva säsonger i Los Angeles Kings, där han spelade med bland andra Wayne Gretzky, lämnade Rob Blake för spel i Colorado. Väl där mötte han sin nya lagkamrat tillika assisterande kapten Peter Forsberg – och tillsammans fick de en magisk start.

Colorado gick och vann Stanley Cup redan i Blakes första säsong 2001 och han fick lyfta Lord Stanley med ”Foppa” vid sin sida.

Rob Blakes bästa Foppa-minne

Rob Blake, som under söndagen blev invald i Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) Hall of Fame spelade med Peter Forsberg i ytterligare fyra säsonger. När han lämnade 2005 för att återvända till Kings hade han gjort 316 matcher och 251 poäng för Denvers stolta NHL-organisation.

När han tänker tillbaka på tiden i Colorado med Peter Forsberg är det en sak som sticker ut. Men det är inget mål eller speciell fint. I stället handlar det om tacklingar.
– Han hade sina tacklingar i hörnen där han bara väntade in sin motspelare. Jag blev helt paff när jag fick se det första gången, säger Blake till Sportbibeln och fortsätter:
– Ju fler gånger spelare försökte trycka till honom med en tackling och spela aggressivt desto bättre blev han i matcherna. Han var den ultimata spelare när det kom till att tävla.

Dela för att hylla legendaren Peter Forsberg!

LÄS MER: 5 gånger Foppa förvandlats till bulldozer – och fullständigt kört över folk i NHL

Peter Forsberg flyttar från Sverige – här är hockeyikonens helt nya satsning