Vancouvers sågning – efter att Jonathan Dahlén begärt att få lämna klubben

.

Jonathan Dahlén byttes bort sent i går kväll.
Nu kommer förklaringen till Vancouvers oväntade trejd.
– Hans agent frågade mig för ett par veckor sedan om han fick flytta, säger general managern Jim Benning till Vancouver Courier.

I går var sista dagen för spelarbyten i NHL. Flera väntade spelarbyten blev av, som att till exempel Marcus Johansson fick lämna New Jersey (för Boston Bruins).

En oväntad spelaraffär offentliggjordes precis innan deadline: Vancouver valde att byta bort förre Timrå-stjärnan Jonathan Dahlén, som många trodde skulle bli radarpartner med Elias Pettersson i framtiden.

Dahlén har spelat hela säsongen i AHL och väntar alltså på att få göra sin NHL-debut. Nu blir det ingen debut i Vancouver-tröjan, för Dahlén skickades till San Jose. En klubb som pappa Ulf hade stora framgångar i.

Nu har också klubbens general manager Jim Benning kommit med en förklaring till trejden. Enligt Benning var det Dahlén själv som ville bort från klubben.
– Hans agent frågade mig för ett par veckor sedan om han fick flytta och om vi kunde trejda honom. Jag sa att om vi kan göra ett bra byte, där vi får en spelare vi gillar, så kommer vi att kolla på det, annars blir det inget, säger han till Vancouver Courier.

Canucks bytte i stället till sig en annan svensk talang, nämligen Linus Karlsson. Och Benning verkar nöjd med bytet.
– Jag vet inte om han (Dahlén) nödvändigtvis passade in i vår spelstil, vårt lag, vår organisation, hur vi gillar att spela, med fart och skridskoåkning… snabbhet och puckpress och hårt tryck, säger Benning.
– Våra scouter gillar Karlsson. Han är stark med pucken, han är en bra tvåvägsspelare, han är en bra playmaker. Vi kollade på honom redan under fjolårets draft.

I en intervju med TSN riktar också Benning en hel del kritik mot Dahlén.
– Det händer ibland med dagens unga spelare, att de inte vill göra rätt för sig under utvecklingsperioden. De vill direkt ha en chans i NHL. Vi kände bara att saker behövde utvecklas innan det och jag antar att det var där åsikterna skilde sig åt.

https://twitter.com/TSN1040/status/1100144479598718976

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);