Vancouver Canucks toksågas nu av hela NHL – efter oväntade målvaktsdraget i natt: ”Jag skäms…”

Vancouver Canucks har det blytungt just nu.
Och nu sågas man i hela NHL – efter ett udda drag i natt.
”Det är så ologiskt…”, skriver en supporter.

Förra säsongen så var det guld och gröna skogar i Vancouver Canucks. Laget spelade en offensiv, frejdig hockey som ledde hela vägen till slutspel, där succén bara fortsatte. Och med unga superlöften som Elias Pettersson, Bo Horvat och Brock Boeser så var det många som var nyfikna på vad laget egentligen skulle kunna uträtta den här säsongen.

Blytunga säsongen

Men hela det här året är nog någonting som alla Canucks-fan vill glömma. Inte nog med att lagets största stjärna, svensken Elias Pettersson, missat stora delar av säsongen med skada, och inte alls kommit upp i nivå när han väl varit hel, laget har dessutom haft det tungt både på och vid sidan av isen. Framför allt så har man hämmats av det stora covid-utbrott som gick i truppen, vilket ledde till många uppskjutna matcher.

Foto: Youtube

Just nu har Canucks ett pressat schema för att hinna spela klart grundseriematcherna i en hyfsad tid före slutspelet, men det går inte alls som man hade hoppats på. För tillfället så ser laget ursvagt ut och i natt blev det dessutom förlust mot jumbon och slagpåsen Ottawa Senators, och därmed är allt hopp om slutspel över för Canucks, som i stället kommer få gå på tidig semester och ta nya tag nästa säsong.

Hånas efter draget

Och nu tokhånas man dessutom i NHL för förlusten i natt. Alltså inte nog med att den kom mot Senators – som dessutom hade en AHL-målvakt i kassen – dessutom så gjorde man ett ovanligt drag som inte alls gick hem. Med sju(!) minuter kvar av matchen, och i underläge med hela tre mål (2-5), så valde tränaren att ta ut målakten Thatcher Demko.

Foto: Youtube

Det händer ibland att coacherna väljer att ta ut målvakterna så tidigt, men det hör verkligen inte till vanligheterna, och då Canucks dessutom släppte in ett mål på kuppen ganska omgående så har det lett till stora hån i NHL.

”Jag skäms över mitt lag…”, skriver en användare.

”Det är så ologiskt… Är det detta som covid gör med laget?”, skriver en annan.

Men samtidigt som kritiken mot laget är stor – och hånen över såväl förlusten som målvaktsdraget väller in – så är det även många som berömmer modet.

”Är det inte en rimlig taktik ändå…?”, skriver en användare vars kommentar fått många gilla-markeringar.

”Jag menar… varför inte? De förlorar ju redan, lika bra att chansa.”, skriver en annan.

LÄS MER: Svenske supertalangens stora framgång i Nordamerika – gjorde allra första målet och hyllas nu till skyarna

Få våra nyhetsbrev!