Svenske supertalangens stora framgång i Nordamerika – gjorde allra första målet och hyllas nu till skyarna

Alexander Holtz har presenterat sig för publiken i Nordamerika.
I natt gjorde han sitt allra första mål sedan flytten – och hyllningarna dröjde inte.
”En absolut raket”‚ beskrivs målet som.

Alexander Holtz har länge ansetts vara en av världens största hockeytalanger, och förra sommaren fick han verkligen ett kvitto på det då han draftades redan som sjua av New Jersey Devils. Laget har haft det tungt i NHL den här säsongen, och är riktigt långt ifrån slutspelsplatserna, men har ett ungt lag och många hoppas att Holtz ska få speltid redan till hösten.

Gjorde första målet

Den här vintern och våren har han dock varit i SHL och Djurgården, där han gjort godkänt ifrån sig poängmässigt. Så fort lagets säsong tog slut så åkte han över till Nordamerika och skrev på ett treårskontrakt med Devils-organisationen. Det är fortfarande oklart huruvida han kommer att spela i NHL eller på lån i Djurgården till hösten, men han har i alla fall redan nu fått speltid i AHL.

210325 Djurgårdens Alexander Holtz under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Linköping den 25 mars 2021 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Holtz gjorde i natt sin tredje match för laget Birmingham Devils, och han fick ännu en gång stort förtroende i förstakedjan. Och då fick han till sist, äntligen, skriva in sig i målprotokollet. Holtz fick en passning när han stod till vänster i offensivt straffområde, och visade upp sitt patenterade, välplacerade skott, otagbart för målvakten.

Hyllas stort

Och trots att det bara rörde sig om det första målet i en AHL-match så var Devils-fansen, som törstar efter någon typ av framgång, extremt nöjda med vad som hände.

”En absolut raket”‚ skriver Devils-journalisten Alex Chauvancy.

”Alexander Holtz är ÄNTLIGEN här”, skriver en annan.

Foto: Twitter

Men det var inte bara med målet som Holtz utmärkte sig. Han var nära att göra både assist och ytterligare mål i matchen, men stoppades på grund av strålande målvaktsspel. Han valdes dock som en av matchens lirare och fansen höll inte tillbaka med lovorden efteråt.

”Självförtroendet han visar är faktiskt förvånande. Fansen måste vara lyriska över den här insatsen”‚ skriver en användare.

”Alexander Holtz har en otrolig närvaro på isen”, skriver en annan.

”Allt handlar om honom nu!”, skriver en tredje.

LÄS MER: William Nylanders nya drömmål framför kassen i natt – fortsätter göra storsuccé i topplaget Toronto

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!