Uppgifter: Svensken lämnar Nordamerika och återvänder hem igen – men väljer då rivallaget

Uppgifter: Svensken lämnar Nordamerika och återvänder hem igen – men väljer då rivallaget

.

Efter två säsonger i AHL är han nu på väg tillbaka till Sverige.
Flera klubbar är intresserade men det verkar som att Kevin Ekman Larsson bestämt sig för att flytta till BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan, rapporterar Mr. Madhawk.

53 matcher och bara 3 poäng har det blivit i AHL-laget Tucson Roadrunners för Kevin Ekman Larsson. Men det har inte blivit lika stor succé i Nordamerika som för storebror Oliver och nu har Ekman Larsson bestämt sig för att lämna Nordamerika.

Återvänder från AHL

Det blev två säsonger i AHL men nu vill 24-åringen vända hem till Sverige igen. En hel del klubbar i HockeyAllsvenskan är intresserade och det naturliga valet borde ju vara moderklubben Tingsryd.

Men trots att backen gjort hela 80 matcher för Tingsryd i HockeyAllsvenskan så verkar det ändå inte vara det det självklara valet för hans återkomst. Istället är det ligarivalen BIK Karlskoga som ligger bäst till, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.
– Jag hoppas kunna presentera en ny back inom en snar framtid, sa sportchefen Thomas Fröberg till BIK Karlskogas webbplats i samband med att klubben bekräftade att Gustaf Franzén lämnar för SHL.

Kevin Ekman Larsson, BIK Karlskoga
160312 Tingsryds Kevin Ekman-Larsson under ishockeymatchen i Playoff till SHL-kval mellan Tingsryd och Leksand den 12 mars 2016 i Tingsryd.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Och även om BIK redan har åtta backar i truppen så är faktiskt två av dessa juniorer. Laget behöver en mer etablerad och där 24-årige Ekman Larsson med gott om rutin från både HockeyAllsvenskan och AHL en riktig toppenvärvning.

LÄS MER: Löftet lämnar SHL-klubben – efter 24 poäng på 40 matcher!

Bomben: Bryter kontraktet efter SM-guldet – här är nästa att lämna mästarlaget Frölunda