Uppgifter: Anton Forsberg kan dumpas av Chicago Blackhawks

Uppgifter: Svenske succémålvakten kan dumpas av NHL-klubben

Corey Crawford är nära spel i Chicago Blackhawks.
Det kan göra att en svensk får flytta på sig.
Enligt uppgifter kommer fjolårssuccén Anton Forsberg sättas upp på waivers – och kan lämna klubben.

Chicagos stjärnmålvakt Corey Crawford hade stora skadebekymmer under förra säsongen. Det gjorde att en svensk i Anton Forsberg fick chansen mellan stolparna och tog den.

Forsberg kan lämna

25-årige Forsberg fick chansen i 35 matcher och stannade i NHL-laget hela säsongen. Men nu när Corey Crawford är tillbaka kan Forsberg få flytta på sig, kanske till och med byta lag.

Anton Forsberg. Foto Nam Y. Huh/AP/TT Nyhetsbyrån

The Athletic-reportern Mark Lazerus skriver på Twitter att Corey Crawford väntas starta mot Arizona på torsdag. Samtidigt vill inte coachen Joel Quenneville ha tre målvakter i laget samtidigt vilket gör att Forsberg kan komma att sättas upp på waivers.

”Sätts upp på waivers”

Likt Corey Crawford har Forsberg  haft skadeproblem under försäsongen och har inte gjort en enda NHL-match hittills under säsongen.

Skulle målvakten, med ett förflutet i Modo, sättas upp på waivers har övriga lag 24 timmar på sig att eventuellt plocka in honom. Skulle det inte ske skickas svensken ner i AHL och Rockford Icehogs. Det skulle bli målvaktens första tid i farmarligan sedan säsongen 2016/2017 då han spelade i Columbus farmarlag Cleveland Monsters.

I Rockford finns sedan tidigare mängder av svenskar. Victor Ejdsell, Jacob Nilsson och Lucas Carlsson är tre av de med blågula pass som spelar i laget.

Chicago ligger för närvarande på andraplats i Central division och totalt trea i den västra konferensen. På fem matcher har man tagit åtta poäng.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Radioprofilen hånar Elias Petterssons hjärnskakning – nu möts han av Canucks-fansens vrede 

SHL-klubbens mardrömsbesked: Trotjänaren tvingas ge upp hela säsongen