SHL-klubbens mardrömsbesked: Trotjänaren tvingas ge upp hela säsongen

Anton Grundel åkte på en hjärnskakning för ett år sedan.
Än i dag känner han fortfarande av symptomen vilket tvingar honom till ett tufft beslut.
Färjestads trotjänare väljer att ställa in hela säsongen.

Anton Grundel har varit Färjestad trogen under hela sin karriär. Bortsett från några få låneperioder har forwarden stannat i klubben och gjort totalt 362 matcher i SHL.

Drabbades av hjärnskakning

För nästan exakt ett år sedan åkte Grundel på en, vad som verkade vara, en helt vanlig tackling. Det visade sig att backen drabbats av en hjärnskakning.

Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Grundel gjorde endast tio matcher under fjolårssäsongen och har fortfarande symptom efter hjärnskakningen. Det tvingar honom nu till ett tufft beslut.

Ställer in säsongen

Till Färjestads hemsida berättar 28-åringen att han väljer att ställa in hela säsongen för att återhämta sig.
– Ett tufft, men ändå ett enkelt beslut. Jag mår fortfarande inte bra och måste lägga all fokus på att komma tillbaka i det vanliga livet. Att någonstans gå och hoppas på att det ska finnas en chans till spel stressar bara och det är lika bra att erkänna för mig själv att den här säsongen är körd, säger Grundel.

– Jag måste tillbaka i livet först och främst.

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Backen var med och vann SM-guld med Färjestad 2011 och silver 2014. Han konstaterar att det nu är viktigt med rutiner och i fortsättningen blir det mycket tid i naturen med bland annat jakt.

Backen är inte den första som har tvingats vila på grund av en hjärnskakning. Jonathan Granström och Djurgårdsstjärnan Andreas Engqvist lider båda av symptomen.

”Blir jobbigt till slut”

Även Luleå-forwarden Patrick Cehlin gick i förra veckan ut med att det inte blir något spel under 2018.

Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Grundel berättar nu att han behöver lugn och ro.
– Jag vet att folk hör av sig och frågar av ren vänlighet, men även det blir ju jobbigt till slut. Det jag säger här och nu är det jag har att säga och önskar att man kan respektera det, säger han till klubbens hemsida.

Dela för att visa ditt stöd för Anton Grundel.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Efter konflikten: Nu uppges stortalangen lämna SHL-klubben – för seriekonkurrenten

Radioprofilen hånar Elias Petterssons hjärnskakning – nu möts han av Canucks-fansens vrede

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);