Uppgifter: Svenske NHL-stjärnan kan byta klubb – storklubben visar intresse

Uppgifter: Svenske NHL-stjärnan kan byta klubb – storklubben visar intresse

Jakob Silfverberg kan vara på väg mot ett riktigt häftigt klubbyte. Nu rapporterar nordamerikanska medier att Boston Bruins är intresserade av att knyta till sig svensken innan NHL trade deadline. 

NHL trade deadline närmar sig med stormsteg och nu är det knappt två veckor kvar innan klubbarna kan byta till sig spelare. En som kan vara på väg mot ett klubbyte är svenske Jakob Silfverberg, 28.

150107 Anaheims Jakob Silfverberg under ishockeymatchen i NHL mellan Anaheim Ducks och New York Rangers den 7 januari 2015 i Anaheim.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Uppgifter: Boston intresserade av Silfverberg

Klassiska Boston Bruins är ett av flera lag som har kapaciteten att ta Stanley Cup-pokalen. Men för att bli en utmanare på riktigt vill klubben förstärka truppen. Enligt uppgifter i nordamerikanska medier, bland andra The Athletic, har Bruins riktat in sig på Jakob Silfverberg i Anaheim Ducks.

Silfverberg skulle kunna bli en relativt billig lösning för Bruins då han har ett utgående kontrakt med en cap hit (lönetaksträff) på 3 750 000 dollar.

Tuff inledning för Anaheim

Silfverberg är inne på sitt sjätte år i svensklaget Anaheim Ducks, men årets säsong kunde definitivt ha börjat bättre. Svensklaget med bland andra Rickard Rakell och Hampus Lindholm, ligger för närvarande sist Pacific Division och ser ut att missa slutspelet.

170207 Ducks Jakob Silfverberg under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Anaheim Ducks den 7 februari 2017 i New York.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Den svenske forwarden har noterats för 20 poäng på 47 matcher den här säsongen. Med det är han femma i lagets interna poängliga, veteranen Ryan Getzlaf är etta med 36 poäng på 50 matcher.

Silfverberg fostrades i Brynäs och var en starkt bidragande orsak till att laget vann SM-guld säsongen 2011/12 då han gjorde 54 poäng på 49 matcher. Säsongen åkte han över till Nordamerika för spel i Ottawa Senators, men han lyckades inte slå sig in i NHL då utan fick varva med spel i AHL.

Sedan säsongen 2013/14 har han tillhört Anaheim Ducks.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är William Nylanders geniala passning i natt: ”Helt otrolig”

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat