Uppgifter: Succéspelaren vill återvända till svensk hockey igen: "Bara SHL som gäller"

Uppgifter: Succéspelaren vill återvända till svensk hockey igen: ”Bara SHL som gäller”

Succésäsong i Finland senast.
Nu kan forwarden Trevor Mingoia återvända till svensk hockey igen.
– Det finns intresse, men jag vet inte exakt hur många klubbar, säger han till Hockeynews.

Han gjorde stor succé i HockeyAllsvenskan för Västervik ifjol innan flyttlasset gick vidare till SHL och Rögle mitt under säsongen. Men trots helt okej poängskörd fick Trevor Mingoia inte förlängt kontrakt i Ängelholm.

Fick lämna SHL

Därför lämnade amerikanen Sverige och begav sig till grannlandet Finland. Där har det blivit succé igen för 28-åringen.

Trevor Mingoia, Rögle
190131 Rögles Trevor Mingoia under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Växjö den 31 januari 2019 i Ängelholm. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Mingoia har öst in hela 41 poäng på 52 matcher för finska KooKoo och vann den interna poängligan i laget under senaste säsongen.
– Jag är väldigt glad över den säsongen jag hade och att jag nådde de mål jag satte upp. Såklart önskar man alltid mer och jag vet att jag kunde ha spelat bättre i vissa matcher, men ibland vill pucken inte vara med dig. Jag spelade med bra lagkamrater och hade en bra coach, så det kändes som att jag tog kliv i mitt spel, säger han till Hockeynews.

Comeback i SHL

Men kontraktet med KooKoo har nu gått ut och Mingoia letar ny klubb igen. Han vill helst fortsätta i Europa och öppnar nu för en återkomst till Sverige och SHL.
– Min tanke är att gå tillbaka till Sverige eller Finland, det är det vi tittar på nu. Det finns intresse, men jag vet inte exakt hur många klubbar. Jag har fått berättat för mig att det finns olika alternativ och till och med erbjudanden. Med tanke på Coronaviruset är det ingen stress, vi vill vänta in klubbarnas ekonomiska situationer, säger han till hockeysajten.

Trevor Mingoia, Rögle
190214 Rögles Trevor Mingoia jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Rögle den 14 februari 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Han vill dock inte uttala sig om några intresserade klubbar men slår fast att det är bara SHL som gäller.
– Jag vet inte exakt just nu. Jag ska prata med min agent denna veckan och därefter kan jag ge dig ett svar på den frågan. Det är bara SHL som gäller i Sverige. Jag vill inte tillbaka till HockeyAllsvenskan, slår han fast i intervjun.

Trevor Mingoia gjorde 24 poäng på 26 matcher för Västervik i HockeyAllsvenskan och sedan 12 poäng på 26 matcher för Rögle i SHL. Men den senaste säsongen i Finland var hans poängbästa någonsin på A-lagsnivå.

LÄS MER: Överraskningen: Unge NHL-svensken kan lämna Nordamerika – efter efterlängtade debutsäsongen