Uppgifter: Succébacken lämnar topplaget – klar för spel i storklubben

Uppgifter: Succébacken lämnar topplaget – klar för spel i storklubben

.

Filip Windlert har haft en kanonsäsong i AIK.
Nu ser han ut att göra lagkamraten Anton Holm sällskap i Finland.
Enligt MrMadhawk har backen gjort klart med TPS Åbo till nästa säsong.

AIK Hockey har en kanonsäsong i ryggen. Trots laget ansträngda ekonomi har ledningen fått ihop ett stark lagbygge och i år går man för uppflyttning till SHL.

Seger i första finalmatchen

Efter en imponerande grundserie, där man tangerat poängrekordet, ställs man nu mot Oskarshamn i den hockeyallsvenskan finalen. Det inleddes med en rivstart och överkörning med 5-1 på Hovet i går kväll.

AIK:s Filip Windlert under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 14 november 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

I och med succén har mängder av spelare fått ögonen på sig från större aktörer. Anton Holm är en av spelarna som ryktas bort och enligt uppgifter har han gjort klart med TPS Åbo.

Windlert på väg bort från AIK

Men Holm är inte den enda AIK:aren som ser ut att lämna ”Gnaget” för spel i TPS till nästa säsong. Enligt uppgifter till MrMadhawk har även succébacken Filip Windlert gjort klart med den finska storklubben.

Windlert har varit en av de backar som matchats allra hårdast under säsongen. Totalt har det blivit 11 poäng på 44 matcher i Hockeyallsvenskan för den assisterande kaptenen,

Men helt klart att det blir spel i Finland är det inte. MrMadhawk uppger att om AIK går upp till SHL har Windlert en chans att invänta eventuella SHL-anbud och därmed inte skriva på det finska kontraktet.

”Klar för TPS Åbo”

Tillsammans med Tappara är TPS Åbo den mest framgångsrika föreningen i finsk hockey med totalt 10 ligaguld.

AIK ser ut att drabbas av ett stort spelartapp till nästa säsong. Forwardsduon Max Lindholm och Daniel Muzito-Bagenda sägs vara klara för SHL-spel med Örebro smtidigt som Fredric Weigel uppges ha flera anbud att ta ställning till.

Det återstår att se om ytterligare spelare lämnar AIK om det blir SHL-spel – eller om det blir ytterligare en säsong i Hockeyallsvenskan till hösten.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: SHL-klubben bekräftar kontakt – kan plocka in back från ligakonkurrenten

NHL-legendarens tokhyllning till Elias Pettersson – närmar sig historiska noteringen