SHL-klubben bekräftar kontakt – kan plocka in back från ligakonkurrenten

Sebastian Erixon ser ut att lämna Färjestad efter säsongen.
Nu kan en flytt tillbaka till Timrå vara högaktuell.
Sportchefen Kent Norberg bekräftar för Hockeypuls att klubben lämnat ett kontraktsförslag.

2013 lämnade Sebastian Erixon Timrå för spel i Växjö. Två säsonger och ett SM-guld senare gick flyttlasset vidare till Karlstad för att sätta på sig Färjestad-tröjan.

Erixon kan lämna Färjestad

I Färjestad har Erixon varit kvar de senaste fyra åren men i år har säsongen varit tuff. Skador har ställt till det och backen har endast gjort 23 matcher.

Färjestads Sebastian Erixon inför ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Färjestad den 20 februari 2019 i Ängelholm. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Till sommaren går kontraktet ut med Färjestad och allting talar för att Erixon lämnar. Redan i början av året kom uppgifter på att klubben försökte sälja backen, men nu verkar en flytt närmare än någonsin.

Timrå bekräftar kontakt

Till Hockeypuls bekräftar sportchefen Kent ”Nubben” Norberg att man gett Erixon ett kontraktsförslag inför hösten.’
– Vi är intresserade, men det finns ingenting klart. Självklart är vi intresserade av att få tillbaka bra spelare som varit i Timrå tidigare, säger Norberg till sajten.

Sebastian Erixon är fostrad i Timrå och har sedan tidigare ett hus i Bergsåker utanför Sundsvall, rapporterar Hockeypuls.

Redan i höstas berättade han om de starka känslorna för klubben och en återkomst verkar komma allt närmare.

”De är intresserade”

Agenten Tommy Öström bekräftar även han Timrås intresse men medger även att fler klubbar är intresserade.
– Timrå är naturligtvis intresserade av ”Sebbe”, det är inget konstigt med det och förmodligen något de flesta begriper. I övrigt finns det inga överenskommelser, säger han till Hockeypuls.

Kent ”Nubben” Norberg konstaterar att ett slutgiltigt besked kommer dröja då det inte är klart huruvida man spelar SHL nästa säsong eller inte.

Totalt har Sebastian Erixon gjort 523 SHL-matcher och 127 poäng samt representerat Tre Kronor i 13 landskamper.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: AIK-bossen avslöjar den skönaste förhandlingen i SHL:s historia

Uppgifter: Svenske OS-backen på väg hem till SHL

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);