Uppgifter: SM-guldhjälten nobbar HV71 och SHL – blir den sjunde svensken att skriva på för spel i KHL

Han har ryktats tillbaka till HV71.
Men det blir inget spel i SHL för Adam Almquist.
I stället ser han ut att bli den sjunde svensken att skriva på för spel i KHL kommande säsong.

I går kom till slut beskedet från det svenska ishockeyförbundet. Det har varit efterfrågat, men i går meddelades det att samtliga svenska spelare som väljer att spela i KHL, stoppas helt från spel i Tre Kronor.

Nobbar SHL-laget

Det gällde då sex spelare, men nu ser man ut att få sällskap av en sjunde i form av Adam Almquist. Sedan Rysslands invasion av Ukraina har mängder av svenskar flytt ligan för spel i SHL, Schweiz eller NHL, och många trodde att Adam Almquist skulle göra samma sak.

170429 HV71:s Adam Almquist jublar efter att HV71:s blivit svenska mästare under final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Förra säsongen gjorde backen succé i KHL-laget Dinamo Minsk, där det blev 26 poäng på 41 matcher från backpositionen. Under vintern har han ryktats tillbaka till SHL, och framför allt HV71, där han tidigare spelat och vunnit SM-guld.

Sjunde svensken i KHL

Men nu kommer ryska Sport-Express med helt andra uppgifter. Enligt sajten ska Almquist vara helt klar för en fortsättning i KHL, och då i laget Traktor Tjeljabinsk. Han blir därmed den sjunde svensken i KHL kommande säsong, jämfört med de 39 svenskar som spelade där förra säsongen.

181106 Adam Almquist of Bern during the warm-up prior the CHL game between Malmö Redhawks and Bern on November 6, 2018 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det betyder även att Adam Almquist, som spelade med Tre Kronor så sent som i våras, inte kommer att vara uttagningsbar för Sam Hallam i det svenska landslaget framöver. Sedan tidigare är Robin Press, Adam Reideborn, Fredrik Claesson, Viktor Svedberg, Jakob Lilja och Johan Mattsson klara för spel i den ryska ligan kommande säsong.

LÄS MER: Armand Duplantis underbara besked – berättar nu inför årets sista tävlingar: ”Jag tänker alltid på det”