Armand Duplantis underbara besked – berättar nu inför årets sista tävlingar: "Jag tänker alltid på det"

Armand Duplantis underbara besked – berättar nu inför årets sista tävlingar: ”Jag tänker alltid på det”

Det återstår två tävlingar för Armand Duplantis den här säsongen.
Då ger han ett besked alla vill höra.
– Jag tänker alltid på världsrekord, säger han till SVT Sport.

Armand Duplantis är verkligen en av Sveriges hetaste idrottare för tillfället. Superstjärnan har stått för en helt makalös säsong där han vunnit seger efter seger och slagit flera nya världsrekord.

Magiska säsongen

Inför den här sommaren handlade allt om friidrotts-VM i USA i slutet av juli. Det enda som saknades i ”Mondos” skåp av troféer var ett VM-guld, och han var tokfavorit att ta hem det.

220820 Armand Duplantis of Sweden celebrates after competing in men’s pole vault final during day 10 of the European Championships on August 20, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Och det var heller inget snacka om saken. Armand Duplantis slog mästerskapsrekord, tog VM-guldet och slog sedan ett nytt världsrekord på sanslösa 6,21 meter.

Efter succén fanns det oro att ”Mondo” skulle ha svårt att hitta motivation för resterande tävlingar den här säsongen. Men det var något som svensken motbevisade och plockade ett EM-guld för ett par veckor sedan.

”Tänker alltid på det”

Det återstår två tävlingar den här säsongen för 22-åringen. Och inför dessa har han ställt siktet högt.

– Jag har två tävlingar till. Så klart vill jag vinna båda. Det vore roligt att försöka på världsrekord igen, säger han och fortsätter:

– Jag tänker alltid på världsrekord.

220724 Armand Duplantis of Sweden poses with his gold medal after winning men’s pole vault and breaking the world record during day 10 of the 2022 World Athletics Championships on July 24, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Duplantis menar att han fortfarande har krafter kvar efter den intensiva sommaren.

– Jag har energi kvar för två-tre tävlingar. Det känns som att jag är laddad för de två som är kvar. Det känns som att det finns mycket mer kvar att göra, säger ”Mondo”.

LÄS MER: Svenska KHL-spelare stoppas nu helt från spel i Tre Kronor: ”Handlar om våra grundläggande värderingar”