Uppgifter: SHL-toppklubbens drag inför blytunga spelartappen – tar in succétalangen

Luleå lär tappa flera nyckelkuggar till nästa säsong.
Nu värvar man Modos succétalang Victor Berglund, enligt Norrbottens-Kuriren.

Luleå har gjort braksuccé den här säsongen, och 41 matcher in i SHL leder man tabellen med åtta poängs marginal. Mycket är på grund av en mycket stark backsida.

Flera tunga tapp

Men nästa säsong talar mycket för spelarflykt. Flera av klubbens backstjärnor, däribland Nils Lundkvist och Jesper Sellgren, har utgående kontrakt och lär inte bli kvar.

191227 Modos Victor Berglund under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västerås och Modo den 27 december 2019 i Västerås. Foto: Anders Forngren / BILDBYRÅN

Enligt Norrbottens-Kuriren så önskas de båda backarna av sina respektive Nordamerikanska klubbar, i New York Rangers och Carolina Hurricanes. Men redan nu börjar Luleå att fylla de troliga luckorna.

Han värvas in

Enligt Kuriren har klubben nämligen gjort klart med Modos Victor Berglund. 20-åringen fick sitt stora genombrott förra säsongen, och fick då avsluta den med spel i AHL-laget Providence Bruins.

160415 Sveriges Victor Berglund under ishockeymatchen i 4-nationsturneringen för U17 mellan Sverige och Tjeckien den 15 april 2016 i Södertälje Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRÅN

I år har backen tagit ytterligare steg och gjort imponerande 20 poäng på 46 matcher. Nu ser han alltså ut att till hösten få fortsätta karriären i SHL.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!