Uppgifter: SHL-stjärnan kan lämna trots stora succén – är nu högaktuell för ligakonkurrenten

Marek Hrivik har ett utgående kontrakt med Leksand.
Nu är han högaktuell för en flytt inom SHL.
Enligt Expressen är centerstjärnan jagad av Malmö Redhawks.

Marek Hrivik värvades sent till Leksand i höstas, och succén lät sig inte vänta. Under hösten och vintern har slovaken varit en av klubbens bästa spelare.

Jagas av rivalen

Totalt har han noterats för 20 poäng på 34 matcher. Men till nästa säsong ser han ut att vara förlorad för Dala-laget.

191228 Leksands Marek Hrivik under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 28 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Enligt Expressen så har han nämligen intresse på sig från ligarivalen Malmö Redhawks. Klubben ser av allt att döma ut att förlora sin lagkapten och center Fredrik Händemark till NHL kommande säsong, och söker ersättare.

Intresse i KHL

Händemark är välbetald, och luckan som uppstår kan alltså fyllas med Marek Hrivik. Enligt tidningen så ska Hrivik trivas bra i Leksand, men inte i Dalarna.

200111 Leksands Marek Hrivik innnan ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 11 januari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Han ska vilja bo i en större ort, där närheten till Köpenhamns flygplats – vid eventuella semesterdagar och hemresor – locka. Malmö Redhawks lär dock få konkurrens av flera KHL-klubbar för Hrivik, som tidigare under karriären spelat i såväl Ryssland som i NHL.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!