Uppgifter: SHL-klubbens succéduo lämnar Sverige – BÅDA har skrivit på NHL-kontrakt

Uppgifter: SHL-klubbens succéduo lämnar Sverige – BÅDA har skrivit på NHL-kontrakt

Axel Jonsson Fjällby har snabbt blivit en favorit hos svenska hockeypubliken.  
Nu är han klar för ett NHL-kontrakt med Washington Capitals, enligt sajten CapFriendly.
Och även lagkamraten Lukas Vejdemo är klar för Montreal Canadiens.

Axel Jonsson Fjällby, 20, blev en av svensk hockey stora genombrottsmän den här säsongen. Forwarden gjorde stor succé i Djurgården och bildade en fruktad kedja med bröderna Jonathan och Marcus Davidsson. I slutspelet växlade han upp ytterligare ett snäpp och gjorde åtta poäng på elva matcher. Fjällby fick även chansen i JVM och var en av Sveriges främsta spelare – trots att han mestadels fick husera i fjärdekedjan.

Succésäsongen nådde till debut för Tre Kronor och nästan en biljett till hockey-VM. Men Fjällby petades inför sista gallringen och får därmed följa turneringen från TV-soffan.

Skrivit på för Washington

Trots VM-nobben har Fjällby mycket att glädjas åt. 20-åringen ska ha skrivit på ett NHL-kontrakt med Washington Capitals, klubben som draftade honom i femte rundan 2016, det uppger sajten CapFriendly. Enligt uppgifterna ska det röra sig om ett treårsavtal värt 860 000 dollar per år – om han lyckas ta plats i NHL. Annars blir det 70 000 dollar per säsong.

Fjällby har tidigare tvekat om det är bra att åka över till Nordamerika redan nästa säsong.
– Det är säkert bra för mig att spela i SHL ett år till, sa han till SportExpressen i början av april.

Även lagkamraten till NHL

Han får även sällskap till Nordamerika nu av Dif-lagkamraten Lukas Vejdemo. NHL-laget Montreal Canadiens meddelar på sin officiella webbplats att man skrivit ett tvåårskontrakt med 22-åringen.

Vejdemo draftades av Canadiens i tredje rundan 2015 och får nu sin stora chans att jaga NHL-debuten. Centern åker över med gott om självförtroende efter att ha gjort sin bästa SHL-säsong i karriären med 22 poäng på 47 matcher i år.

Dela artikeln om du vill se Dif-duon i NHL snart!

LÄS MER: Chockstraffet: Nu får Juniorkronorna stenhård bestraffning efter JVM-finalen!

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat