Uppgifter: SHL-klubben kopplas ihop med poängsprutan – efter 57 poäng på 47 matcher

.

Örebro jagar spetsspelare till nästa säsong.
Efter några riktigt tunga tapp måste man ut och värva.
Och nu kopplas SHL-klubben ihop med poängsprutan Marek Kvapil, enligt Twitteranvändaren Rickard Bergers uppgifter.

Örebro Hockey har drabbats av några riktigt tunga spelartapp efter säsongens slut i Aaron Palushaj, Rodrigo Abols och Nick Ebert. Dessutom ryktas Mathias Bromé och Kristian Näkyvä bort från klubben i sommar.

Aktuell för SHL-klubben

Därför behöver klubben ut och värva i sommar för att fylla upp med spetsspelare. En spelare som nu kopplas ihop med SHL-klubben är tjeckiske landslagsforwarden Marek Kvapil.

Marek Kvapil, Örebro
190207 Marek Kvapil of Czech Republic and Klas Dahlbeck of Sweden during Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 7, 2019 in Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Det är Örebrosupportern Rickard Berger som hävdar på Twitter att han har uppgifter på att Kvapil är aktuell för Örebro Hockey. Även Örebrobloggen Bunkersnack spekulerar i ryktet om Kvapil och hävdar att Berger har bra källor med insyn.
”Jag vet inte riktgt om han verkligen skulle ta en plats högt upp i uppställningen, och gör han inte det så är han nästan mest i vägen. Förstår inte riktigt detta namn faktiskt. Inget vi kan bekräfta heller, men Berger har bra källor”, skriver Bunkersnack.

Marek Kvapil, Örebro
090416 Ishockey, Czech Hockey Games, Sverige – Tjeckien: Varken Niklas Persson, Mattias Weinhandl eller Martin Thörnberg, Sverige, får tag på Marek Kvapil, Tjeckien.
© Bildbyrån – 85423

VM-guld med Tjeckien

34-årige Kvapil bröt kontraktet med klubben Liberec efter säsongen, som faktiskt var hans poängbästa i karriären med imponerande 57 poäng på 47 matcher. Forwarden var även med i hockey-VM 2010 när Tjeckien vann VM-guld. Dessutom har han vunnit KHL två gånger med Dynamo Moskva.

Det återstår att se hur mycket sanning det ligger i ryktet om Kvapil men klart är att Örebro behöver värva och det är ett bra, tillgängligt namn på transfermarknaden.

LÄS MER: SHL-klubben har landat sin drömvärvning – svensken lämnar Nordamerika!

Uppgifter: SHL-klubben är helt överens med stjärnspelaren – nära riktig prestigevärvning!