Uppgifter: SHL-klubben bekräftar intresse – för jagade stortalangduon: ”Inget att hymla om”

Två stortalanger i Modo har väckt stort intresse från SHL-klubbar.
Nu bekräftar Brynäs att man håller extra koll på svenska talangduon.
– Det vore tjänstefel annars. Det är inget att hymla om, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv i
Hockeypuls podcast.

Modo har fått fram två riktiga stortalanger på backsidan nu. Två som nu jagas av flertalet SHL-klubbar.

Den ena heter Tom Hedberg, 20 år, och toppar backarnas poängliga samt spelar mest i hela Modo med 22 minuter per match. Den andra heter Mattias Norlinder, 19 år, och har tagit HockeyAllsvenskan med storm samt gjort flest mål av alla backar.

Jagas av flera SHL-klubbar

Föga förvånande flockas nu SHL-klubbarna runt Modos talangduo och enligt Hockeypuls uppgifter är flertalet klubbar från högstaserien intresserade av backarna till nästa säsong. En av de intresserande klubbarna är Brynäs.

Mattias Norlinder, Modo
191002 Modos Mattias Norlinder jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Det bekräftar sportchefen Michael Sundlöv nu, som också har stenkoll på Hedberg och Norlinder då han var sportchef i Modo förut.
– Jag har jobbat nära dem i två år och de är jätteduktiga hockeyspelare. Jag skulle inte ha något emot att jobba med dem framöver, oavsett var det är någonstans, men det är jag förmodligen nog inte ensam om i hockeysverige. Sedan hoppas jag att de går upp och att de spelar med Modo, säger han i Hockeypuls podcast.

SHL-klubb bekräftar intresse

Sundlöv, som lämnade Modo för Brynäs inför nuvarande säsongen, erkänner att SHL-klubben håller ett extra öga på duon.
– Det vore tjänstefel annars. Det är inget att hymla om. Men jag hoppas det grövsta att Modo går upp och att de får spela med dem där. Om det skulle stå mellan att Modo går upp och Tom och Mattias spelare i Brynäs, då säger jag att de får spela med Modo i SHL. Vi kan hitta två andra spelare, säger sportchefen i podden.

Tom Hedberg, Modo
190920 Modos Tom Hedberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Västervik den 20 september 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Jagade Mattias Norlinders agent Claes Elefalk avslöjar också det stora intresset för Modobacken.
– Han hade förfrågningar redan i somras, klubbar erbjöd honom SHL-kontrakt, men det tackade han nej till. Majoriteten av SHL-klubbarna har hört av sig ett flertal gånger. Det är ett stort intresse, men det är väldigt tidigt att börja fundera på nästa säsong. Han kommer ta det lugnt, fokusera på Modo och han vill helst ta Modo till SHL. Det är drömmen, säger agenten till Hockeysajten.

LÄS MER: SHL-succéspelaren jagas nu av NHL-klubbar – flera lag har visat intresse: ”Jag älskar det”