SHL-succéspelaren jagas nu av NHL-klubbar – flera lag har visat intresse: ”Jag älskar det”

Han toppar backarnas poängliga överlägset.
Nu kan betydligt större uppgifter vänta för SHL-succén Kodie Curran.
När flera NHL-klubbar har hört av sig med intresse för 29-åringen, enligt HD.

Ända sedan Kodie Curran lämnade norska Storhamar för Rögle har han varit en storsuccé i SHL. Förra säsongen gjorde kanadensaren imponerande 37 poäng på 49 matcher och slutade trea i backarnas poängliga.

Curran gör storsuccé i SHL

Den här säsongen har börjat ännu bättre än så. Med tre mål och tio assist toppar Curran backarnas poängliga överlägset, tre poäng före tvåan Olle Alsing i Djurgården.

Kodie Curran, Rögle
191012 Rögles Kodie Curran jublar efter 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Rögle den 12 oktober 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Rögle är hittills hela SHL:s stora överraskning och toppar tabellen tre poäng före Frölunda efter tio omgångar. Och 29-årige Curran är oerhört viktig med en istid på 22.46, näst bäst istid i hela SHL efter Luleås Erik Gustafsson.

Succébacken närmar sig NHL

Efter storsuccén i SHL kan snart större uppgifter vänta för Kodie Curran. Det har på allvar börjat snackas om en NHL-flytt för kanadensaren som är från Calgary.

Kodie Curran, Rögle
191010 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Djurgården den 10 oktober 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35674

29-årige backen har hittills inte gjort en enda NHL-match i karriären, utan som bäst 20 AHL-matcher för Hartford Wolf Pack. Men nu flockar NHL-klubbarna runt Curran.

NHL-klubbar har hört av sig

Redan i somras hörde flera NHL-klubbar av sig till honom och efter succéstarten på nya säsongen har intresset inte avtagit, rapporterar Helsingborgs Dagblad. För Curran är så klart drömmen fortfarande att bli en av de bästa backarna i världen.
– Jag pratade med några lagkamrater om det här nyligen… Jag älskar verkligen den här sporten och har gjort det sedan jag var barn. Jag vill göra allt jag kan för att spela så länge som möjligt. Kanske kommer allt från den passionen, säger han till HD.

Men trots NHL-intresset är kärleken fortfarande stark för Rögle. Och han älskar verkligen fansen.
– Sverige har blivit en del av mitt hem nu. Jag älskar våra fans, de är helt otroliga. Tittar du på mig på första tekningen inför en hemmamatch ser du att jag alltid ler. Inte för att jag är sugen på att spela, utan för att jag hör våra supportrar, säger han till lokaltidningen.

LÄS MER: Här gör han ÅRETS(!) mål i NHL – hela hockeyvärlden tappar det efter makalösa soloshowen