Chockbeskedet: SVT tappar rättigheterna till ishockey-VM – de sänder mästerskapet

SVT och NENT Group delar på rättigheterna till ishockey–VM.
Men från 2024 blir det ändring på det.
NENT Group, som bland annat har Viasat, har säkrat exklusiva rättigheter till mästerskapet.

NENT Group – som bland annat har Viasat, Viaplay och TV3 – har delat med rättigheterna till ishockey–VM. Avtalet, som löper fram till 2023, gör att NENT Group har streamingrättigheterna till mästerskapet, samtidigt som man vartannat år har tv–rättigheterna.

”En del av vårt DNA”

SVT har alltså rätt att sända vartannat år, och sände mästerskapet i våras, men det blir ändring på det. I ett pressmeddelande på torsdagen meddelar NENT Group att man säkrat de exklusiva rättigheterna till mästerskapet från 2024.

190510 Marie Lehmann and Roger Rönnberg pose for a portrait in the SVT tv studio during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 10, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I våras kom beskedet att klassiska Vinterstudion försvinner från SVT då just NENT Group köpt rättigheterna till världscupen i skidor.

– Det här banbrytande avtalet är lika viktigt som vårt FIS-skidavtal tidigare i år. Hockey-VM är en del av vårt DNA, och Viaplay blir nu hemvisten för denna fantastiska turnering i samtliga nordiska länder under många år framöver, säger NENT Groups vd och koncernchef Anders Jensen

”Bästa utbudet”

Rättigheterna gäller från 2024 till 2028.

– NENT Group kommer att ha det största och bästa vintersportutbudet på världens största vintersportmarknad, och vi ser fram emot att nå fler ishockeyfans i fler länder på fler plattformar än någonsin tidigare, säger Anders Jensen.

180521 Sveriges Filip Forsberg jublar med pokalen efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Enligt Expressen kommer samtliga matcher att sändas på streamingtjänsten Viaplay och i Viasats betal–kanaler. Utvalda matcher kommer även att visas på tv–kanaler som TV3 och TV6.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!